Документ з погрозами російського Міноборони з’явився в ЗМІ

Погрози Міноборони Росії через українські навчання поблизу Криму підтверджені у відповідному листі відомства. Він адресований військовому атташату у складі посольства України в РФ.

Документ опублікувало інтернет-видання “Українська правда”.

738134_1_w_590
“Міністерство оборони РФ попереджає, що у випадку виявлення ракет, які стартували в зазначеному районі, вони будуть знищуватися силами протиповітряної оборони Збройних Сил РФ”, – сказано в листі.

“У разі якщо ракети створять загрозу російським об’єктам, що перебувають у даному районі території РФ (на суші, на морі і в повітряному просторі), будуть завдані удари для знищення засобів їх пуску”, – додали в Міноборони Росії.

Раніше повідомлялося, що Росія погрожує ракетним ударом у разі проведення Україною ракетних стрільб в районі адмінкордону в Криму. Цю інформацію згодом підтвердили українські дипломати.

Міноборони РФ напередодні запросило аташе з питань оборони при посольстві України в РФ для вручення військово-дипломатичної ноти у зв’язку з планами України провести ракетні стрільби поруч з Кримом.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні випробовування України. Він наголосив, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з всіма міжнародними зобов’язаннями та договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не зміг відповісти на запитання, чи доручав президент РФ Володимир Путін Міноборони РФ підготувати військову відповідь на можливі пуски ракет Україною.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.