На запчастини тільки машини: у Франківську “вдарили” автопробігом по торгівлі органами(фото)

2 грудня в Івано-Франківську відбувся автопробіг під назвою “На запчастини – тільки машини”. Метою цього інформаційного заходу стала протидія торгівлі людьми та інформування громадськості про масштаби цього злочину. Участь у заході взяли п’ять машин, а також дівчата-волонтери.

sfgxaplzqmu-900x506

Автопробіг провели під патронатом Івано-Франківської облдержадміністрації. Організаторами автопробігу є департамент соціальної політики та БФ «Карітас Івано-Франківськ. Співучасниками заходу виступили Івано-Франківський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Ігор Пасічняк, заступник голови ОДА, розповів, що волонтери в ході акції закликатимуть людей (зокрема – біля візового центру) бути уважними, виїжджаючи за кордон, та додав, що постраждалі внаслідок цього ганебного явища можуть звертатись в департамент соцполітики, щоб отримати відповідний статус та грошові виплати.

“У наші скрутні часи люди часто самі шукають, як би продати свої органи. Мені відомі такі випадки. Але є й ті, котрих обманули. Церква завжди намагається захистити таких людей, допомогти їм”, – зазначив отець Володимир Чорній, директор обласного БФ “Карітас”.

ny55kimvk18-900x506

exshlqnpois-900x506

djyqow5lf6y-900x506

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.