СБУ затримало трьох найбільших аферистів «Хеліксу» – Нагуту, Фелика і Воронцова

Вчора прокуратура Тернопільської області повідомила про затримання трьох керівників фінансової піраміди «Хелікс».
Злочин викрито спільно із працівниками СБУ та поліції. Затримано 3 осіб, причетних до шахрайської схеми.

46ade81b14257e630c7dd1626d8ba638_m

Як вдалося з’ясувати з власних джерел, то затриманими виявилися хмельничанин Дмитро Нагута та тернополяни Роман Фелик і Богдан Воронцов. Ці аферисти вже тривалий час дурили сотні, а то і тисячі тернополян. Розміщували рекламні та «джинсові» статті на інтерне-ресурсах про ніби створення їхньою компанією «Хелікс Кепітал» 250 тисяч робочих місць. Щодня підозрювані у злочинах викидали численні дописи у соцмережах про своє розкішне життя, хвалилися відпочинком на дорогих курортах і купляли автомобілі ВІП-класу.

Одного з найбільших директорів «Хелікса» Романа Фелика співробітники СБУ затримали у столичному аеропорту, коли той намагався втекти з країни.

На даний час сума матеріальної шкоди, завданої потерпілим незаконними діями шахраїв, становить 2 млн 700 тисяч грн.

На Тернопільщині учасники фінансової піраміди привласнили понад 2,5 млн. грн.

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ст. 4 ст.190 Кримінального кодексу України, – повідомили у прес-службі прокуратури області. – Йдеться про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що троє керівників товариства з ознаками фінансової піраміди та «завербовані» ними особи, на території Тернопільської та інших областей України незаконно заволоділи грошовими коштами громадян.

Шахраї обіцяли своїм вкладникам захмарні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній, – розповіли у прокуратурі. – Насправді ж товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України.

Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались службовими особами товариства.

Нагадаємо, що у травні цього року тернопільській співачці Ірині Новомлинській спалили авто через діяльність її чоловіка-афериста з «Хеліксу» Романа Фелика.

Читайте також  Нові подробиці самогубства прикарпатця на кладовищі: Чоловік говорив, "що його кличе до себе померла дружина

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.