Що варто знати про поцілунки

55% чоловіків і 66% жінок припиняли багатообіцяючі стосунки через погані поцілунки.

Пише журнал life.pravda з посиланням на Time.

eb6face9b660cc8a762a9374680a7463

Видання публікує цікаві факти, результати нещодавніх досліджень та цитує тематичні книжки, які пояснюють деякі нюанси поцілунків.

Чоловіки і жінки цілуються з різних причин

Для чоловіків поцілунок – засіб отримання сексуальних послуг, або впливу на примирення. Жінки ж його сприймають як оцінку стосунків.

Вивчення стилів цілування у чоловіків і жінок показує, що представники сильної статі більш схильні до “французьких” поцілунків, ніж до цілування із закритим ротом, якому віддає перевагу слабка стать.

Вчені кажуть, що поцілунки із постійним партнером можуть підвищити жіноче лібідо. Вони пояснюють це впливом невеликої кількості тестостерону, який є у чоловічій слині.

Для чоловіків поцілунок – засіб отримання сексуальних послуг, або впливу на примирення. Жінки ж його сприймають як оцінку стосунків. Фото a.nek.mail.ru/Depositphotos

Поцілунок – це тестування партнера

Дослідження показують, що у 54% випадків жінка буде цілуватися на першому побаченні. Причина цього підсвідома: слабка стать схильна до тестування потенційного партнера.

На нашому обличчі є сальні залози, які знаходяться під контролем статевих гормонів. Коли ми цілуємося, виділяється шкірне сало та змішується із слиною. Вчені кажуть, що це дає оцінити здоров’я і гормональний фон потенційного партнера.

Професор біологічної антропології в Університеті Рутгерса в Нью-Джерсі, доктор Хелен Фішер зазначає, що чоловіки також за допомогою поцілунків тестують фертильність жінки та її репродуктивний потенціал.

Автор книги “Мистецтво поцілунку” Вільям Кейн також вважає, що вже на стадії перших поцілунків ми обираємо партнера. Причому не завжди роль грає сам поцілунок.

Наприклад, 67% чоловіків люблять, щоб жінка була нафарбована помадою під час поцілунку. 53% жінок хочуть, щоб чоловік був гладко поголений. 96% жінок люблять, якщо їх цілують у шию. Натомість лише 10% чоловіків вказали, що від такого отримують задоволення.

Читайте також  Експерти назвали ерогенні зони тіла, які найкраще відгукуються на поцілунки партнера
96% жінок люблять, якщо їх цілують у шию. Натомість лише 10% чоловіків вказали, що від такого отримують задоволення. Фото Anna_Om/Depositphotos

Більшість людей при поцілунку повертають голову вправо

Статистика каже, що цей показник близький 80%. Причому така поведінка не залежить від того чи є людина шульгою.

Вчені пояснюють, що нахил голови у правий бік є однією із найбільш ранніх функціональних асиметрій у розвитку людини і присутній протягом останніх тижнів вагітності.

Поцілунки поліпшують здоров’я

Дослідження показують, що поцілунки впливають не лише на рівень задоволеності відносинами, але й здатні зменшувати рівень стресу та підвищувати рівень ліпідів у крові.

52 здорових дорослих людей, які перебували в шлюбі або стосунках, надали свої зразки крові та пройшли психологічні тести. Їм було дано вказівку збільшити кількість романтичних поцілунків у відносинах, а після 6 тижнів тестування повторили й у піддослідних показники суттєво покращилися.

Поцілунки впливають не лише на рівень задоволеності відносинами, але й здатні поліпшувати здоров’я. Фото BestPhotoStudio/Depositphotos

Чоловіки частіше пам’ятають перший поцілунок, ніж жінки

Для багатьох людей перший поцілунок – значуща подія, етап розвитку, який є показником статевої зрілості та переходу до дорослого життя.

Одне дослідження показало, що понад 92% жінок змогли згадати перші черевики, які вони купили за свої гроші, проте лише 50% згадали ім’я людини з якою вони вперше поцілувалися.

Під час іншого дослідження вчені попросили 338 осіб пригадати афективні реакції (тобто, емоції, почуття, настрої) від першого поцілунку. Опитування виявило, що чоловіки частіше, ніж жінки, відчували позитивні емоції під час та після першого поцілунку.

Жінки ж вказували, що у гаммі їхніх почуттів домінували: тривога, страх та невпевненість.

Читайте також  "Вона пішла тихо": на Верховинщині поховали медсестру УПА "Квітку". ФОТО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.