Франківський педіатр закликає містян підтримати всеукраїнський флешмоб проти противірусних і антибіотиків при лікуванні ГРВІ

Відомий франківський лікар-педіатр Віра Сем’янчук приєдналася до всеукраїнського флешмобу дитячих лікарів, які в своїй практиці не застосовують противірусні, гомеопатію і антибіотики і т.д. при лікуванні ГРВІ. Підтримати її педіатр закликала містян, а також дитячих лікарів міста.

1be7a7f63d5067267b8b685d3a0d7a75_148101639292

#безполіпрагмазії у педіатрії!
“Продовжую флешмоб, запропонований Sergey Makarov (дуже хороша ідея! Рекомендую також підтримати!)
У своїй практичній діяльності не застосовую противірусні, гомеопатію і антибіотики і т.д. при лікуванні ГРВІ. Так, досить важко протистояти батькам, які “по звичці”, “так нам завжди призначав педіатр”, “по телевізору рекламують”, “як нічого не лікувати?”. Скажу більше, що протягом 5-6 років (на початку лікувальної практики) теж використовувала ці препарати і призначала усім при ГРВІ; і ще відхаркуючих 2-3… Так нас вчили, так описано у протоколах і українських медичних журналах…використовувала до того, поки не почала цікавитись міжнародними стандартами… Важко було перелаштовувати свої підходи до лікування і спочатку навіть страшно (а якщо щось піде не так?). Однак, рік за роком і час розставив все по місцях. 🙂 Порівнюючи перебіг ГРВІ з “фуфломіцинами” і без: РІЗНИЦІ НЕМА (якщо не враховувати суттєву економію коштів для батьків). Це ж стосується антибіотиків: навіть, якщо температура утримується 4-5 день, але має тенденцію до зниження і дитина активна, сенсу у призначенні не бачу. А безконтрольне використання імуномодуляторів взагалі може негативно вплинути на формування незрілої імунної системи дитини!”, — написала педіатр на своїй сторінці у фейсбук.

У коментарях під повідомленням її підтримало чимало батьків.

Міністерство охорони здоров’я України наприкінці листопада в офіційному документі рекомендувало дитячим лікарям відмовитися від призначення пацієнтам безрецептурних ліків для симптомного лікування неускладнених ГРВІ у дітей.

Читайте також  Лiки проти сотнi хвороб можна знайти на морському узбережжi

Відповідні рекомендації МОЗ направило керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних і міських державних адміністрацій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.