Які переваги мають багатотарифні лічильники та як їх встановити (відео)

Багатотарифний лічильник має багато переваг. Одна з них – він може зекономити до 30% електроенергії.

Багатотарифні лічильники рахують спожиті кіловати деференційовано – за двозонним або тризонним тарифами.

Двозонний тариф окремо рахує за періодами часу споживання електроенергії – денним і нічним. З 19 до 23 години споживання електроенергії дешевше на 50%.

Тризонний тариф в нічний час економить ще більше – 60%. Адже ціна за кіловат 40% від повної вартості.

Також тризонний тариф окремо обліковує використану енергію в напівпікові та пікові години. Щодо останніх, то треба пильнувати, щоб не використовувати електроенергію в час, коли навантаження електросистеми максимальне. Так ви переплачуєте у 1,5 рази.

757118_1571335

 

Коли ви обізнані з тарифами, необхідно з’ясувати, яка параметризація підійде саме вам. Параметризація – це програмування лічильника на визначену кількість тарифних зон.

З двозонним тарифом ви будете економити в будь-якому випадку, оскільки максимальна ціна за один кіловат дорівнює звичайному тарифу. Тризонний облік вигідний, якщо більшістю електроприладів ви користуєтеся вночі.

Щоб замінити старий лічильник на новий багатотарифний, необхідно дізнатися, одно- чи трифазна у вас мережа. Після цього зверніться до Центру обслуговування вашої місцевої РЕМ. Оберіть прилад обліку за прай-листом, в якому зазначена ціна кожного лічильника. За необхідності, фахівці нададуть консультації щодо вибору необхідного приладу.

Ціна пропонованих багатотарифних лічильників в середньому коливається від 500 гривень до 13 тисяч гривень. Далі вам повинні видати рахунок на сплату за лічильник, а також за послугу із його заміни. Наприклад, в Київенерго комплексна послуга коштує від 326 до 577 гривень.

Після сплати за послугу фахівці доставлять обраний вами лічильник безпосередньо до місця встановлення. Далі встановлять його та оформлять супровідні документи.

Читайте також  В Україні продають сало за "космічною" ціною: що з продуктом буде далі

Якщо у вас вже є прилад обліку, то вам необхідно взяти направлення на проведення вхідного контролю в Центрі обслуговування клієнтів. Це обов’язково для всіх типів лічильників. Вхідний контроль – це додаткова перевірка метрологічних характеристик лічильника.

Також потрібно замовити параметризацію. Фахівець Центру обслуговування сформує заяву і направить до Центру електрообліку для проведення параметризації. Вам же необхідно відвезти лічильник до Центру електрообліку для проведення вхідного контролю та параметризації. Первинна параметризація виконується безкоштовно.

Центр електрообліку виконує роботи протягом двох тижнів. Після того, як ви заберете лічильник з Центру електрообліку, зверніться до Центру обслуговування клієнтів з заявою в міський РЕМ для заміни лічильника, надавши документи про проходження вхідного контролю та параметризації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.