Іванофранківці пропонують розвивати спорт за рахунок акцизного збору

Голова Комітету з питань фізичної культури та спорту грамадської ради Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Грицак звернувся до членів бюджетної комісії облради з проханням посприяти у пошуку додатковх коштів на розвитак фізичної культури та спорту в області.

sport17-300x2511

Про це йшлося на засіданні комісії яке відбулось 23 грудня.
Андрій Грицак зазначив, що з 2015 року збір акцизного податку надходить у місцеві бюджети і спрямовуються до загальних фондів. Відтак активісти пропонують направити ці кошти виключно на розвиток спорту.
“Ми розуміємо, що облана рада не може вплинути на формування місцевих бюджетів. Але хочемо просити депутатів та лідерів політичних сил, які формують більшість, виступити з рекомендацією до місцевих рад щоб ці кошти спрямовувались на розвиток спорту. Така практика вже є в європейських країнах. Зокрема, в Естонії ці кошти спрямовують на те, що шкідливі звички відбирають у людини – здоров’я”, – каже активіст.
Члени бюджетної комісії взяли до уваги таку пропозицію. Однак зазначили, що наразі не бачать механізму впливу на місцеві ради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: