Івано-Франківський Адмінсуд поновив на посаді в «органах» заступника Шкутова Василя Віконського

Після переатестації заступника начальника ГУНП в Івано-Франківській області Василя Віконського члени Центральної атестаційної комісії подали на звільнення. Але суд вирішив по-іншому.Івано-Франківський окружний адміністративний суд виніс постанову про визнання протиправним та скасування рішення (висновку) Центральної атестаційної комісії від 14.06.2016 про невідповідність Василя Віконського займаній посаді через службову невідповідність та необхідність звільнення зі служби в поліції.

maxresdefault__large

З чого все розпочиналося…

13-14 червня 2016 року відбулася переатестація правоохоронців керівного складу Івано-Франківської області. Всі правоохоронці пройшли переатестацію у Києві. Уже 6 липня були результати переатестації. В числі тих, хто не пройшов переатестацію опинився Василь Віконський. Навіть більше того, Віконського члени комісії подали на звільнення. Пояснювали це тим, що правоохоронець не знає усіх наказів. Щоправда, не всі члени Центральної атестаційної комісії проголосували за звільнення. Але про це дещо нижче. А от повідомили результати атестування Василю Віконському в той день, коли він був нагороджений грамотою ВРУ з медаллю за заслуги перед українською державою.

Сам Василь Віконський тоді зазначав, що у рішенні є недоопрацювання. Адже самі члени комісії були розділилися 50 на 50: одні хотіли звільнити, а інші – підвищити. Все ж, тоді вирішальну роль відіграв голова комісії, бо мав право голосу, який використав за звільнення з посади. Додамо, що голова комісії був компетентний не у сфері охорони громадського порядку, в якій працює Віконський, а в слідчому управлінні.

Звісно, після переатестації, якщо правоохоронець не погоджувався з результатми, можна було подати апеляцію. Це могли зробити ті особи, які під час тестів набрали не менше 60 балів. Апеляційна комісія є останньою інстанцією, що визначатиме – буде працювати той чи інший претендент у новій поліції, чи ні. Василь Віконський 60 балів не набрав, тому, відповідно, апелювати не міг. Все ж, додамо, що дехто таки апелював – Ігор Візнюк та Роман Танасійчук. Кінцевий результат нам поки невідомий. А Віконський 8 липня 2016 року звернувся до суду.

Читайте також  ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ УКРАЇНИ СВЯТКУЄ 45-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

Тоді ж Івано-Франківський окружний адміністративний суд призупинив дію рішення Центральної атестаційної комісії про службову невідповідність заступника начальника ГУНП в Івано-Франківській області Василя Віконського щодо звільнення.

…Повертаючись до рішення суду

7 листопада суд виніс постанову, у якій скасував рішення Центральної атестаційної комісії. Таким чином, залишивши Віконського на займаній посаді.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись Ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів постановила позов Василя Віконського задовільнити повністю.

Журналісти WestNews детальніше з’ясовували у самого Василя Віконського про завершення судового процесу.

“Суд виніс постанову про залишення мене на займаній посаді. Я начебто один в області, в якого судовий процес завершився. І позитивно. Були надані в суд усі документи від ГУНП в Івано-Франківській області, а також усі погодження про склади комісій, які були підписані тоді ще головою Національної поліції України Хатією Деканоідзе (ред. – Хатія Деканоідзе подала у відставку, а Міністр внутрішніх справ України підписав рапорт про відставку). На мою думку, суд виніс таке рішення, бо за 12 хв пройти переатестацію важко. Саме стільки я її проходив часу, а хтось годину – півтори. Тим більше, члени комісії не знали мене, лише члени комісії від громадськості з Прикарпаття знали хто я і як служу. Суд апелював при винесенні постанови моїми відзнаками і нагородами перед державою і народом України”, – розповів Василь Віконський.

Тепер заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області переатестацію проходитиме знову. Та коли – невідомо.

“Будуть викликати на повторну переатестацію. Члени комісії будуть 100%-во інші. Коли буде створена нова комісія і коли мене викличуть – ще не повідомляли”, – пояснив Василь Віконський.

Правоохоронець не приховує, що спецпризначенці та керівництво області задоволені таким рішенням суду. Щодо себе, каже, що буде і далі служити, допоки не буде наказу про звільнення.

“Ви знаєте, бійці раді і задоволені. Також керівництво начебто радісно віднеслося до цього. А моя думка така: поки Бог дає здоров’я і ніхто не видав наказ на звільнення – я зобов’язаний працювати і служити”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.