У Франківську новий тролейбус виявився непридатним для людей з інвалідністю. Смушак пообіцяв розібратися

Нові тролейбуси, які закупляє за бюджетні кошти івано-франківське КП “Електроавтотранс”, не всі є доступними для людей з особливими потребами. Такий висновок можна зробити після інциденту, який стався у п’ятницю, 25 грудня.

11377386_10203333944064317_7112640352493396838_n

Двоє інвалідів-візочників не могли самостійно потрапити у тролейбус через те, що їм не опустили спеціальний заїзд для візків. Вони втрапили всередину лише зі сторонньою допомогою. Прикрий випадок зняв на відео іванофранківець Андрій Шустикевич та розповів про це у спільноті “Комуналка ІФ”.

Сьогодні був очевидцем, як двоє хлопців на інвалідних візках з великими труднощами і при допомозі інших сідали у тролейбус №7, — пише Шустикевич. — Це був новий ЛАЗ. Самостійно заїхати вони не могли, бо спеціальний поріжок для інвалідів чомусь не опускався, і він там, очевидно, намертво зафіксований. Маю відео ситуації, але не публікую без особливої потреби. КП “Електроавтотранс” мало би щось сказати чи зробити з цього приводу?

На записі видно, що візочникам допомагають випадкові люди та інші пасажири тролейбуса. Натомість ні водій, ні контролер участі в процесі не беруть.

Це неприпустима ситуація, — прокоментував директор міського департаменту житлово-комунального господарства, транспорту, і зв’язкуМихайло Смушак. — Керівнику КП “Електроавтотранс” треба звернути на це увагу. Ми розберемо цей конкретний випадок і проведемо розслідування. Я розпоряджуся, щоб на підприємстві провели відповідний інструктаж та наголосили працівникам на виконанні їхніх обов’язків”.

Нагадаємо, з 1 січня в місті запускають нову схему руху громадського транспорту. Містом їздитимуть близько 50 великогабаритних автобусів. Вони мають бути доступними для людей з інвалідністю. Та якщо комунальне підприємство не може забезпечити належну експлуатацію свого автопарку, то що вже говорити про приватних перевізників?

Читайте також  ТЕРМІНОВО! Літа не буде? Синоптики вкотре шокували прогнозом погоди! Нас чекає щось СТРАШНЕ!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: