Рейдерство та неминучий голод – суворі реалії тимчасово окупованого Донбасу

Чудова нагода адептам «руського міра» в Україні задуматись над наслідками.

chik

 У так званих «ДНР-ЛНР» розпочалася «націоналізація» ринків. Якщо висловитись простіше – тепер всі ринки та інше майно повністю належать «главарям» республік.

Так підприємці ринку «Меркурій» (Кіровський район Донецька) на зборах повідомили представникам так званого «держпідприємства» «Ринки Донбасу», що вони в своїй більшості проти націоналізації ринку і хочуть залишитися при колишніх умовах роботи. На що представник «Ринки Донбасу» заявив, що процес незворотній і всі, хто бажає продовжувати свою діяльність повинні переоформити договори з новим власником території підприємства.

Влітку цього ж року підприємці Горлівки вийшли на мітинг проти перепису залишків товарів і оплати «мита» на них.

На сьогоднішній день на тимчасово непідконтрольній території «націоналізовано» понад 40 ринків і якщо все так позитивно, як описують місцеві ЗМІ і як розповідають представники «ДиНиРи», то чому підприємці як і раніше виступають проти «націоналізації приватної власності»?

Можливо, через те, що ринки за 7 місяців націоналізації не змінилися: паркування не побудувалися, облаштування території не проведене, а вартість оренди не знизили, як обіцяли, а навпаки підняли в 2 рази. З ростом оренди зросли і ціни на товари, але відкрито висловлювати свою думку підприємці перестали, оскільки бояться продовження «націоналізації». Серед підприємців існує думка, що якщо на непідконтрольною Україні території можна з легкістю забрати у приватників ринки, то товар дрібного підприємця відібрати ще простіше, так би мовити «націоналізувати».

Окрім цього, і рівень життя, попри заяви «місцевих політиків», в рази нижчий, ніж неокупованій Україні. Для прикладу, на мінімальну пенсію в Україні можна купити 19 кг мяса корейки, а «ЛДНР» – лише 8. В Україні можна взяти 20 кг курячого філе, а на окупованих територіях – 11. І це стосується усіх продуктів без виключення.

Читайте також  У Франківську в підвалі багатоквартирного будинку знайшли труп чоловіка

А додати сюди ще «віджими» машин і житла, дефіцити продуктів і розгул бандитизму – і виходить просто «рай на землі». Чудова нагода адептам «руського міра» в Україні задуматись над наслідками.

За матеріалами:

http://blogs.korrespondent.net, http://donbass.ua, http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: