Якщо ви любителів жувальної гумки без цукру, то не варто думати, що вашому здоров’ю ніщо не загрожує

Справа в тому, що вона, як втім, і інші продукти, що містять у своєму складі сорбіт.

285515_1

Якщо ви відносите себе до любителів жувальної гумки без цукру, то не варто думати, що вашому здоров’ю ніщо не загрожує. Справа в тому, що вона, як втім, і інші продукти, що містять у своєму складі сорбіт, який є підсолоджувачем, можуть стати причиною порушення роботи кишечника, і, як наслідок, привести до втрати ваги, передає Ukr.Media.

Вчені з Берлінського університету повідомляють про те, що вони спостерігали двох пацієнтів, які були любителями жувальної гумки без цукру, це була дівчина двадцяти одного року і чоловік сорока шести років. Обидва страждали від хронічної діареї та болей у животі, у результаті тільки за вісім місяців дівчина втратила у вазі одинадцять кілограмів, а чоловік в два рази більше. Ці цифри відповідали приблизно двадцяти відсотків від їх початкового ваги.

В результаті проведених обстежень не вдавалося встановити істинну причину захворювання, яка була знайдена лише після проведеного аналізу їх повсякденного харчового раціону. Як виявилося, всі симптоми, які спостерігалися у цих людей, були викликані надмірним захопленням жувальною гумкою, вірніше замінником цукру – сорбітом.

При цьому, дівчина вживала близько п’ятнадцяти пластинок жуйки, що становить приблизно двадцять грамів сорбіту, а чоловік – двадцять пластинок, плюс до цього ще й двісті грамів цукерок, з цим же замінником цукру, а це відповідало тридцяти грамам сорбіту. Після того, як за рекомендацією лікарів пацієнти відмовилися від жувальної гумки, робота кишечника відновилася, а вага почав збільшуватися. Справа в тому, що сорбіт, або інакше Е420, потрапляючи в кишечник, діє як осмотичний проносний засіб, тобто притягує воду, тим самим, порушуючи всмоктування, що і призводить до розладів кишечника.

Читайте також  Жосткий секс: він популярніший ніж ти думаєш

Хоч даний ефект давно вивчений, багато людей навіть не підозрюють про те, що проблеми гастроентерологічного характеру, пов’язані з вживанням продуктів, що містять цукрозамінники. Також, вчені попереджають, що не слід застосовувати в якості засобів для схуднення продукти, що містять сорбіт.

В іншому випадку, організм не всмоктує значну частину важливих харчових компонентів, необхідних для нормального функціонування кишечника

.А людям, що страждають на діабет, слід дотримуватися особливої обережності, так як в силу обставин, продукти, що містять замінники цукру, входять в їх щоденний раціон.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.