Чхати на якість: у Коломиї ремонтують дороги навіть у сніг та мороз (фото)

У суботу пізно ввечері коломияни стали повідомляти про ремонтні роботи, які проводять, незважаючи на далеко несприятливі погодні умови.

staritskogo-768x512

Дорогу на вулиці Старицького ремонтують не за кошти міського бюджету – гроші на капітальний ремонт виділив Кабінет Міністрів як субвенцію на соціально-економічний розвиток. А це 1 млн. 486 тис. грн.

Як коментує начальник департаменту капітального будівництва Івано-Франківської ОДА Назар Іванів, кошти на ремонт надійшли пізно, ще чимало часу знадобилося на виготовлення проектно-кошторисної документації та експертизи. Тож це все відтягнуло початок робіт аж на середину грудня.

dsc_9011-768x512

Капітальний ремонт дороги проводить фірма “Явсон”. 2015-ого року ця фірма лагодила дорогу від П’ядиків до Підгайчиків, а 2011-ого – частину дороги по вул. Січових Стрільців від залізничного вокзалу.

Зараз у місті гостро стоїть питання про якість робіт і чи потрібно за такої погоди лагодити дорогу.

Капремонт, за словами Назара Іваніва, доводиться проводити за таких умов, бо іншого виходу освоїти кошти нема. Якщо ремонт не провести до кінця року – кошти просто пропадуть.

“Підрядник, звичайно, несе відповідальність за освоєння коштів. Якщо кошти будуть освоюватися неналежним чином і рано чи пізно з’являться дефекти, ми оскаржуватимемо якість їхніх (фірми “Явсон”, – Авт.) робіт. Але технагляди попереджені про температурний режим і мають проводити роботи належним чином”, – наголошує начальник департаменту капітального будівництва ОДА.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.