В Івано-Франківську обладнали світлофорами одне із небезпечних перехресть вулиць

В Івано-Франківську перехрестя вулиць Стуса-Миколайчука, що біля церкви Святого Апостола Юди-Тадея, тепер регульоване світлофором.

Про це у соцмережі повідомив міський голова Руслан Марцінків, повідомляє Франик.

225166

“Тут встановили 8 пішохідних світлофорів та 8 для транспорту. Пішохідні додатково обладнані таймером руху. Усі світлофори енергоощадні і в роботі послуговуються лед-лампами”, – йдеться у повідомленні.

І, справді, світлофор там дуже необхідний, особливо, для регулювання руху не тільки людей, а й велосипедів, автомобілів і інших учасників дорожнього руху.

Один з шляхів підвищення ефективності світлофора — пристосування його для використання сліпими людьми. В умовах, коли необхідна підвищена увага, такі доповнення виявляються корисними і для звичайних людей. Але дуже добре, коли світлофори обладнані звуковим супроводом, що спрацьовує при зміні кольорів: повільне цокання («чекай») або швидке цокання («йди»).

До прикладу, у Німеччині та Нідерландах майданчик перед пішохідним переходом викладений ребристими плитками і м’якими гумовими пластинками, наступаючи на яких нога трохи просідає, і людина мимоволі зупиняється.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.