Укрнафта повністю виплатила дивіденди

Компанія перерахувала до бюджету 1,8 мільярда гривень.

1735455

Нафтогазовидобувна компанія Укрнафта повністю погасила 1 мільярд 770 мільйонів гривень дивідендів до державного бюджету. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів у середу, 30 грудня.

“Загальний обсяг таких дивідендів повинен становити 1 мільярд 770 мільйонів гривень. Хотів доповісти членам Кабміну і українському народові, що 1 мільярд 770 мільйонів гривень компанії Укрнафта перераховані до державного бюджету, дивіденди сплачені”, – заявив Яценюк.

Він зазначив, що минулого тижня зустрічався з головою правління компанії (Марком Роллінзом, – ред.) і під час цієї зустрічі, в першу чергу, обговорювалися питання виплати дивідендів на користь державного бюджету України.

Як повідомляв Кореспондент.net, Укрнафта відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що Нафтогаз забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У Нафтогазі вважають цю аргументацію незаконною.

У свою чергу Міністерство екології та природних ресурсів України хотіло призупинити ліцензії Укрнафти через великі борги, накопичені компанією перед державним бюджетом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: