Якщо Кравець хоче заграти в Німеччині – йому потрібно вчити мову

Екс-гравець збірної України Олексій Белик прокоментував перехід Артема Кравця в Штутгарт.

1735468

“Мені здається, якщо Кравець пішов на такий крок, то він знає, що робить. Це в жодному разі його рішення.

Не відкидаю, що у нього була розмова з головним тренером Штутгарта, який запевнив його в тому, що ігровою практикою він обділений не буде. Можливо, це вплинуло на вибір Артема. Він розумів, що в Динамо він зараз не основний форвард, а, маючи ігрову практику в Штутгарті, він напевно потрапить в заявку збірної України на чемпіонат Європи.

Міняти чемпіонат перед Євро – це ризиковано. Але, мені здається, Кравець все зважив, вірить у свої сили і знає, що робить. Потрібно розуміти, що рівень Бундесліги значно вищий від нашого чемпіонату. Особливо, якщо враховувати всі нинішні його труднощі. У Бундеслізі Кравець зіграє набагато більше матчів високого рівня, ніж в Україні. У кожному разі, мені здається, ця оренда піде Кравцю на користь.

Що я йому порадив би? Найголовніше – вчити німецьку мову. Якщо він планує там залишатися, то володіти мовою потрібно обов’язково. Коли я приїхав в оренду в Бохум, в клубі зробили групу для тих, хто повинен вчити німецьку. Але викладач говорив тільки англійською та німецькою. А я і англійську знав не дуже добре, тому через кілька днів в голові все змішалося. Я вчив мову знехотя, хоча через чотири місяці все одно якісь футбольні терміни вже розумів”, – розповів Белик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: