«Бажаю розуму депутатам з Чернівців»: журналіст з Франківська розповів, як його місто отримало кредит на тролейбуси

На відміну від Чернівецької міської ради, Івано-Франківська міськрада ухвалила проект модернізації електротранспорту за кредитні кошти ЄБРР без скандалів та дискусій.
1482855106_troleybus-valyera-22-890x395
Про це кореспонденту molbuk.ua у коментарі зазначив редактор інтернет-порталу Galka.if.ua з Івано-Франківська Роман Турій.

“У нас це питання пройшло на сесії міськради дуже спокійно і легко. Під час розгляду цього питання навіть дискусій між депутатами не виникало. Яскравих противників цього рішення не було”, – повідомив журналіст.

Він зазначив, що Івано-Франківськ наразі переживає абсолютно ідентичну з Чернівцями ситуацію із засиллям приватних перевізників, які час від часу вимагають у міської влади збільшення вартості проїзду, натомість не покращують умови перевезення пасажирів.

Проте, на відміну від Чернівців, депутати Івано-Франківської міськради 31 голосом ухвалили проект модернізації електротранспорту в місті за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, яким передбачено надання місту 8 мільйонів євро кредиту та ще одного мільйона євро у якості гранту.

“Мені не залишається нічого, аніж побажати вашим депутатам міськради розуму під час прийняття таких рішень”, – сказав Роман Турій.

Учора, 26 грудня Івано-Франківськ офіційно підписав угоду з ЄБРР про кредит на 8 мільйонів євро та один мільйон допомоги для модернізації тролейбусного руху в місті. За відповідне рішення напередодні проголосував 31 із 42-х депутатів міської ради.

Водночас цілий ряд українських міст почав успішну реалізацію ідентичних проектів за підтримки ЄБРР. Так, скажімо, в Одесі уже відбувся тендер на закупівлю нових тролейбусів. Кременчук підтвердив свої наміри взяти участь у програмі, а Львів, Житомир, Вінниця, Київ і Харків уже тривалий час працюють за цією програмою.

Чернівецька міська рада на останній сесії відмовилась ухвалювати це рішення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.