Як правильно загадати бажання Діду Морозу?

Як би скептично хто не ставився до святкування Нового року, все ж завершення одного великого часового відрізку й початок нового відліку завжди пов’язані з відчуттям дива, вірою у його можливість.

50ff0cd9f7f801e7f3040d92571fce4f

Тому ми намагаємося не проґавити цю мить і встигнути побажати собі і рідним багато чого. А традиційний обряд загадування бажання, мабуть, будуть робити усі: під час курантів написати на папірці бажане, потім підпали його та увесь попіл додати до шампанського, а потім випити. Але як же правильно написати те бажання?

Про це нам повідомить психолог Олена Савінова.

«Я хочу, що він (вона)…»

Попри всі раціональні пояснення віримо: якщо дуже чогось хотіти, воно має всі шанси справдитися.

Але тут також є свої закони. Потрібно вміти правильно формулювати бажане.

Тільки не подумайте, що йдеться про якісь езотеричні практики. Скоріше – про закони мислення і специфіку підсвідомості, котра, як відомо, ніколи не спить, все сприймає у прямому сенсі і не має почуття гумору.

Недарма ж індійська мудрість каже: якщо ви прийшли не туди, куди хотіли, не засмучуйтеся, бо насправді вам потрібно було саме туди.

Як приклад хибного висловлювання сокровенної мрії можна навести усі, що починаються зі слів «Я хочу, щоб він, вона» і далі – змінилися, любили, допомагали.

В такій ситуації ви в кращому разі знаходитеся в пасивній позиції очікувача, в гіршому – маніпулятора, котрий задля позитивних змін у власному житті збирається використати когось іншого.

Така установка може свідчити про те, що ви уникаєте прийняття якогось важливого рішення, списуючи все на зовнішні обставини, боїтеся змін, хоча й усвідомлюєте їхню неминучість.

Також – що ви незадоволені вашими стосунками, але думаєте, якщо він (вона) якимось чудовим чином зміняться, все буде добре.

Читайте також  Гуцульська мольфарка розповіла, коли закінчиться війна

Переформатування запиту

Щоб здійснилося саме те, що зробить вас щасливішими, а життя – гармонійним, необхідно переформулювати бажання так, щоб ви в ньому грали першу скрипку. Замість «хочу, щоб припинилися скандали», «хочу, щоб мене всі любили» – «припинити терпіти»!

Не підігрувати партнерові у набридлому сценарії сімейних сцен, не вибачати йому, якщо він не дзвонить декілька днів, боячись його втратити.

Натомість – прямо сказати, що саме вас не влаштовує і на який розвиток подій ви розраховуєте. Усвідомити і прийняти необхідність змін на особистому фронті – аж до розлучення.

Часто на чарівну паличку розраховують люди, які звикли плисти за течією.

Вони почуваються незатишно в ситуації вибору, бо будь-який варіант видається їм однаково неприйнятним.

Тож вони залюбки перекладуть прийняття рішення на будь-кого, хоч би й на Санта-Клауса чи Діда Мороза.

Обережно: мрії здійснюються!

Іноді вибір на користь того чи іншого сприймається як втрата чогось, що в нас нібито було, але ми від нього добровільно відмовилися.

Тому ті, кому здається, що, приймаючи рішення, він чимось поступається, схильні тягнути до останнього і покладатися на випадок.

Але, на жаль, не можна, наприклад, бути вічно молодим і жити довго. Чи мати сім’ю і залишатися абсолютно незалежним.

Отже, насправді в нас немає цих двох можливостей одночасно. Треба обов’язково конкретизувати установку для підсвідомості.

Є необхідність вибору або ризик поповнити лави невротиків, чия психіка перебуває “на розтяжці” різноспрямованих бажань. Тож саме час під новий рік побажати собі це усвідомити. І в ситуації щоденного вибору не шкодувати про нібито втрачені вигоди.

Не можна бажати собі, скажімо, «вийти заміж» чи «бути вільним».

Треба обов’язково конкретизувати установку для підсвідомості.

Читайте також  У центрі Львова на дівчину впала частина балкону, але влада тут ні до чого (фото)

Скажімо: хочу, щоб ми з Дмитром цього року одружилися. Або – хочу зустріти чоловіка, з яким мені було би цікаво і комфортно. Або побажати собі хоробрості сказати дружині, що не збираєтеся надалі звітувати перед нею, виправдовуватися і безпідставно почуватися винним.

Але це ще не все. Пам’ятаєте: бійтеся власних бажань, вони можуть здійснитися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.