У США закривається найбільший в країні завод

Закриття заводу може сильно вдарити по обсягу виробництва алюмінію в США і опустити його до найнижчого рівня з 1950 року.

1739419

Американська металургійна компанія Alcoa оголосила про намір закрити в окрузі Ворвік (шт. Індіана, США) підприємство з виплавки алюмінію, яке є найбільшим працюючим металургійним заводом в Сполучених Штатах, повідомляє агентство Reuters.

На тлі зростання торговельних суперечок з Китаєм і нестабільних цін цей крок Alcoa сильно вдарить по обсягу виробництва алюмінію в країні, який, як очікується, впаде до найнижчого рівня більш ніж за 65 років. Завод, який планують закрити, виробляє 269 тис. т алюмінію за рік.

Зупинка заводу в Індіані, яка відбудеться наприкінці першого кварталу, є найгучнішою подією в черзі останніх скорочень і закриттів промислових підприємств,зазначаєReuters.

У перспективі такий крок Alcoa підвищить ціни і, можливо, посилить претензії деяких американських виробників щодо того, що вони зазнають збитків через субсидування китайського виробництва.

Закриття заводу знизить в США обсяг щорічного виробництва алюмінію, який став ключовим стратегічним матеріалом під час Другої світової війни, майже до 720 тис. т – найнижчого рівня з 1950 року, свідчать дані Геологічної служби США.

Після закриття заводу Alcoa в США залишиться тільки п’ять працюючих металургійних комбінатів – порівняйте з 8 метпідприємствами на початку 2015 року і 23 – у 2000 році.

Alcoa, яка є третім у світі за величиною виробником алюмінію (після китайської Rio Tinto Alcan і російського Русала), пояснила причину закриття заводу тим, що він втратив конкурентоспроможність за таких складних ринкових умов.

Нагадаємо про те, що раніше компанії Alcoa і ArcelorMittal відмовилися від металургійних активів в Росії через конфлікт навколо України.

Читайте також  У Клінтон хочуть домогтися перерахунку результатів президентських виборів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: