Оце так поворот: туристів із «ЛНР» не пустили в ДНР – вимагали українські паспорти

ДНР

Не все так гладко у відносинах «братських республік». Днями бойовики «ДНР» ледь не покалічили мешканців Луганська, які хотіли потрапити в окупований Донецьк з «документами» «Луганської народної республіки». Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Георгій Тука.

“Молоді люди з Луганська, отримавши паспорти «ЛНР», вирушили в закордонну подорож – у «ДНР». Яке ж було їхнє здивування, коли “прикордонники” ДНР їх не впустили”, – розповів він.
«Прикордонники» Донецької народної республіки дуже різко відреагували на «документи» вд братської «ЛНР» назвавши їх «ксівами» й вимагали пред’явити їм паспорти України.
До слова, напередодні представники бойовиків «ЛНР» та «ДНР» провели спільну прес-конференцію в Москві, де заявили, що об’єднання фейкових “недореспублік” поки не на часі.
Журналісти підкреслюють, що місце проведення даного заходу є яскравим свідченням того, хто насправді здійснює координацію дій бойовиків на тимчасово окупованому Донбасі. При цьому зазначають, що в Москві дуже не задоволені станом справ у “фейкових” республік.
Варто нагадати, що ще у 2016 році в “ДНР” вийшов своєрідний “чорний список” персон нон грата до якого ввійшли в тому числі і 49 великих бізнесменів і політиків Донбасу.

За даними групи “Інформаційний спротив”, в “ДНР” проходить нова “акція” – масова перевірка благонадійності “громадян, котрі повертаються”. Бойовики впевнені, що СБУ масово організувала вербування жителів, які раніше виїхали з так званої «республіки», з метою їх подальшої зворотної інфільтрації в “державний апарат”.
“В регіоні, де при владі стоять бойовики і терористи, не можна в принципі говорити про гарантії безпеки всіх жителів. І під особливою увагою перебувають якраз ті, хто приїжджає або повертається з “ворожої України”. Тому рішення про поїздку в “ДНР” має бути максимально виваженим і обдуманим, тому що допомогти на непідконтрольною території буде вкрай складно”, – говорить екс-глава Донецької області Сергій Тарута.
Джерела: politic.kiev.ua, https://ukr.media, http://patrioty.org.ua

Читайте також  СБУ розпочала досудове розслідування за фактом обстрілів українських позицій

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: