Суддю Господарського суду Києва впіймали на хабарі в $16 тис.

Здирника затримали, коли він отримував 10 тисяч доларів.

Працівники Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Служби безпеки затримали суддю Господарського суду Києва, який вимагав у представника комерційної структури $ 16 тис. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

15941236_623015067897672_2978687063483288754_n

«У рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах)… затримано в порядку ст. 208 КПК України суддю Господарського суду м. Києва, який шахрайським способом намагався отримати від представника комерційної структури грошові кошти в сумі 16 000 доларів США», – йдеться у повідомленні.

За словами Сарган, суддя обіцяв посприяти у вирішенні ним питання щодо винесення суддями Київського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України судових рішень на користь позивача. Здирника затримали, коли він отримував 10 тисяч доларів.

«За скоєне кримінальне правопорушення судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років», – підсумувала Сарган.

Нагадаємо, військова прокуратура та Управління внутрішньої безпеки СБУ 4 січня затримали під час отримання хабара працівника Львівського управління СБУ.

Крім того, працівники СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали на хабарі комісара та головного спеціаліста одного з районних військових комісаріатів Дніпра.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.