Бюджет Івано-Франківщини може збільшитись на 20%

Депутатські комісії розглянули зміни до обласного бюджету, які винесені на розгляд сесії.

(1) (605)

Загальний ресурс обласного бюджету збільшується на 20% або 877.8 млн. грн. Проте в той же час,  обсяг доходів бюджету зменшиться на 40 млн.грн, передає Бліц-Інфо. Це зменшення, за словами фінансиста, зумовлено зарахуванням екологічного податку до загального фонду.

Зміни до головного фінансового документу області спричинені ще декількома причинами. Зокрема, йдеться про ріст мінімальної зарплати запланований на травень і вересень, та зменшення розміру єдиного соціального внеску.

Серйозним навантаженням на бюджет є вилучення субвенції на підготовку професійно-технічних кадрів. Тепер фінансування цієї галузі мають забезпечувати  міста обласного значення (на своїй території) та обласний бюджет.

Також у зміненому документі збільшено видатки на 2 млн. 899 тис  на охорону здоров’я, 2 млн. на молодіжне житлове кредитування та 1.5 млн. на встановлення електронної системи голосування в обласній раді.

Окрім того, за словами керівника фінансового департаменту Галини Карп, наявний оборотний касовий залишок бюджетних коштів обласного бюджету за 2015 рік в сумі 300,0 тис. гривень буде направлений на закупівлю шкільних автобусів.

Зміни стосуються і коштів виділених на ремонт доріг. Загалом у змінах пропонується закласти на ремонт доріг всього 14 млн. грн. на рівні 2014 року. Проте фінансист запевнила, що при перевиконанні бюджету будуть прийматися рішення про перерозподіл коштів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: