В Івано-Франківську й далі погіршення погоди – оголошено штормове попередження

14 січня по Івано-Франківській області атмосферні фронти зумовлять опади: переважно сніг та очікуються пориви вітру до штормових значень 15-20 м/с.

225866

У високогір’ї Карпат очікується III (підвищена) ступінь лавинної небезпеки, повідомляє Франик посилаючись на штормове попередження Управління з питань цивільного захисту ОДА.

На дорогах області та міста збережеться ожеледиця.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області введено обмеження руху великовагових транспортних засобів через складні погодні умови.

Тому прохання до всіх громадян: дотримуйтеся елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці. Під час ожеледиці пішоходам слід дотримуватися таких рекомендацій:

1) правильно обирати зимове взуття – воно повинне мати глибокий протекторний малюнок на підошві;

2) ходити неквапливо, ноги злегка розслабити в колінах;

3) не тримати руки в кишенях – це підвищує ймовірність не лише падіння, але й отримання тяжких травм, особливо переломів;

4) ходити тротуарами, посипаними піском або сіллю, чи по непритоптаному снігу; бажано пересуватися по внутрішньому краю тротуару;

5) при падінні голову слід притиснути підборіддям до грудей, а руки – до тулуба (перший прийом вбереже потилицю від різкого зіткнення з тротуаром, а другий – від переломів і вивихів).

Нагадуємо і водіям, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.