Молоде подружжя волонтерів з Яремче просить урятувати їхню єдину дитину

Маленькому Василеві необхідна допомога закордонних медиків.

4,5 роки бореться за життя своєї єдиної дитини подружжя Марчуків з міста Яремче на Івано-Франківщині. Їхній син Василь від має вроджену пневмонію, ДЦП, але чи не найбільше йому дошкуляють епілептичні судоми, які вже стали щоденними, повідомляє кореспондент ТСН.

8d9326ba05b66a4f99f8a68b3f2e048f (1)

Василько для подружжя Марчуків – дитина бажана. До зачаття вони готувалися: обстежилися у лікарів, зробили аналізи. Вагітність, каже Наталя, проходила добре. От тільки дитину вона майже на місяць переносила.

“Лікар сказав, що все буде добре, народиш сама. Я сама не могла народити, з мене його видавили. Коли він народився, він не плакав, сам не міг дихати, його підключили до штучного дихання”, – розповіла мати.

Перший місяць свого життя Василько провів у реанімації. Невдовзі немовляті діагностували вроджену пневмонію та симптоматичну епілепсію, а у 9 місяців – ДЦП. Втім, батьки нікого не винуватять – усі свої зусилля нині спрямовують на лікування дитини. Здоров’я Василька погіршується, він сам не те, що не ходить – навіть не сидить, не розмовляє, йому важко їсти. “Щодня напади… Тому й боремося, хочемо, щоб він більше посміхався.

Тільки щоб він не мучився”, – каже Наталя Марчук. Медики кажуть, що недуги дитини невиліковні, але її стан можан полегшити.

“Грамотна реабілітація може полегшити рухомий стан дитини, зняти спастичні явища, плегшити больові речі, а також зменшити частоту приступів”, – каже лікар-невролог Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Марта Олексин. Допомогти Марчукам може відома німецька клініка, що під Мюнхеном. Однак вона приголомшила родину рахунком – майже 65 тисяч євро.

Молоде подружжя ці гроші збирає вже другий рік: чоловік їздить на заробітки, родина приймає туристів, збирає та продає гриби. Марчукам допомагає церква, однак досі і чверті необхідної суми немає.

Читайте також  Олексій, кілька років доглядав за лeжaчою родичкою. Але за два тижні після пoхoрoну приїхала тітка з Донецька і заявила про свої права

“Він – моя єдина дитина. Щоб він був хоч трошечки здоровіший. Нехай він буде такий, як є, але без болі! Ми віримо, що люди небайдужі допоможуть нам”, – не втрачає надії мати хлопчика. Згідно з угодою з 1+1, Міжнародні Авіалінії України гарантують безкоштовні квитки для перельоту на лікування. Але поки летіти до Німеччини немає з чим. У вільний час Наталя бавить сина, а її чоловік місить тісто, а потім буде черга дружини – вона разом з волонтерами ліпитиме вареники для бійців у зоні АТО. Інакше, кажуть Марчуки, вони не можуть.

“Я думаю, люди, які мають свої проблеми, більші відчувають чужі”, – пояснює волонтерка Христина Гнип’юк. Читайте також: Німеччина виділила фінансову допомогу постраждалим у війні України з Росією Допомогти родині Марчуків полегшити долю їх дитинки можна грошовим переказом на картку Приватбанку № 4149 4978 4519 1396. Отримувачем грошей виступає мати хлопчика Наталія Богданівна Марчук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.