На Прикарпатті різко зросли ціни на пасажирські перевезення (відео)

Мешканці Прикарпаття не можуть користуватися транспортом зовсім з інших причин. Там різко зросли ціни на міжміські пасажирські перевезення. Різниця від трьох-п’яти до декількох десятків гривень в залежності від протяжності маршруту.

transport

Світлана з подругою живуть в селі Липівка. На роботу в Івано-Франківськ за 15 кілометрів їздять автобусом. Ще на минулому тижні за проїзд платили по дев’ять гривень в одну сторону. Тепер по дванадцять.

“Кожен день по 12 гривень, порахуйте день в день, то виходить сума! А зарплата у нас не піднімається”, – сказала Світлана Бідащук, мешканка Липівки.

Надія теж почала підраховувати, у скільки їй обійдеться проїзд до мами до неї в Івано-Франківськ жінка часто їздила з Коломиї.

Тепер буде відвідувати рідше ціна проїзду по її маршруту виросла на двадцять гривень.

“Це була так 25, 27 гривень плюс мінус. Ну а зараз, щоб квиток коштував 45 гривень ну вже смішно. Щоб тепер до мами привезти дітей тепер півтисячі треба, у мене троє дітей, я і чоловік. Туди і назад – півтисячі треба” , – сказала Надія Цуцяк, мешканка Коломиї

Квитки подорожчали майже на всіх напрямках розповідають працівники автовокзалу. Чим отдаленнее село тим вище ціна.

“Це перевізники написали заяви на рахунок підвищення тарифів, оскільки збільшилася ціна на паливо на запчастини і так далі. І це вони ходили в держадміністрації. Згідно цього вони написали заяви за один кілометр 60 копійок”, – сказала Ганна Мотрук, начальник автовокзалу Івано Франківська.

Підвищення ціни на проїзд крок вимушений, переконують перевізники. Мовляв, постійно дорожчає і паливо, і запчастини, і податки ростуть.

“Перевезення збитково. Треба автобуси ставити все під паркан і приймати рішення, далі робити. Напевно, це ще не остання ціна. Все залежить від того піднімається солярка і запчастини? Однозначно треба виходити з тієї ситуації яка є піднімати ціни на проїзд”, – сказав Микола Шкрібляк, перевізник.

Читайте також  На Прикарпатті знайшли тіла двох чоловіків, які загубились у лісі

В облдержадміністрації, яка нібито погодила їх з перевізниками, прокоментувати – наскільки обгрунтовані нові тарифи нашій знімальній групі не захотіли. Попросили передзвонити в понеділок.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.