Заступника начальника Львівської митниці затримали за вимагання $15 тис. хабара від підлеглих

Вчора, 19 січня, працівники військової прокуратури Західного регіону та спільно з працівниками поліції затримали на хабарі у 15 тис. доларів т.в.о заступника начальника Львівської митниці ДФС Юрія Борисова. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook.

1415561

На сайті Нацполіції України 20 січня оприлюднили деталі затримання. Правоохоронці встановили, що один із керівників митниці організував схему поборів. Зокрема, підлеглі працівники повинні були сплачувати Борисову певні суми аби він посприяв у залишенні їх на посадах під час реформування митниці.

Щоб убезпечити себе від покарання та уникнути відповідальності, посадовець долучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї ж митниці у якості посередника.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України оперативники УЗЕ у Львівській області та слідчі військової прокуратури задокументували факт вимагання та одержання хабаря.

1415561_1454683

Юрія Борисова затримали у службовому кабінеті під час отримання хабаря

Правоохоронці затримали Юрія Борисова у службовому кабінеті. Він одержав від працівника відділу цього підрозділу 34 тисячі гривень та 4 тисячі доларів США.

У посередника також вилучили 1,6 тисяч доларів США. Окрім того, у нього дома знайшли ще 10 тисяч доларів США, які він повинен був передати посадовцю.

Юрія Борисова затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.