В Івано-Франківську програміст створив мобільний додаток для людей з інвалідністю

Програма допомагає зрозуміти, де розташовані заклади, обладнані пандусами. Зокрема, крамниці, кафе, адміністративні заклади чи музеї

Розробник мобільного додатка таким чином вирішив не лише допомогти своїм землякам, а й звернути уваги на проблему. 28-річний Ігор Романчук працює в одній із місцевих ІТ-компаній.

95011

Проте має чимало інших захоплень: пише вірші, займається фотографією і обожнює подорожувати. Він вирішив полегшити життя людям на візках і створив мобільний додаток, який вказує, де в місті розташовані пандуси, інформує 5 канал.

“Я старався його зробити так, щоб він був якнайпростіший і якнайзручніший для людей з особливими потребами. Але крім того, я надіюсь, що він допоможе не тільки людям з особливими потребами. А, наприклад, мамам із візочками”, – розповів розробник Ігор Романчук.

Рівень доступності крамниць, лікарень, ресторанів, музеїв та адміністративних закладів на карті позначений кольорами. Зелений означає, що будівля пристосована для інвалідів. Жовтий – що пандус є, але він не дуже зручний. І червоний – всередину споруди неможливо потрапити на візку без сторонньої допомоги.

Об’єкті на карті позначених зеленим кольором у середмісті Івано-Франківська поки що небагато. Переважно на карті – жовті та червоні кольори. Надихнув програміста на створення додатку його товариш Ярослав Гураль. Через наслідки травми чоловік прикутий до візка. За роки в ньому вивчив усі місця, доступні для людей на колесах. Тепер хоче, щоб і інші візочники відвідували Івано-Франківськ та почувалися у ньому комфортно.

Мобільний додаток Friendly IF створений для смартфонів на платформі Android. Розробники сподіваються, що завдяки цій інтерактивній мапі на проблеми інвалідів звернуть увагу влада та бізнес.

“Це напевно один із методів залучення суспільної думки і влади, і міста, і людей, які користуються цими засобами, до цієї проблеми. І збільшення місць, які будуть дозволяти доступ для людей з обмеженими можливостями”, – додав керівник проекту Євген Вершинін.

Читайте також  Прикарпаття торгує зі 108 країнами світу – статистика

Додаток безкоштовний та доступний усім. Ним вже зацікавилися мешканці інших міст України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.