На Львівщині затримано змовників, які готували державний переворот і теракти

Новобранців “братство” перевіряло знищенням майна нових співучасників.

Трьох мешканців Львова та області звинувачують у спробі насильницького захоплення державної влади та здійсненні терористичних актів. Про це повідомлє прес-служба прокуратури Львівської області.

5cede6276ef84280abbdd6218b3ea8dc0ac33ff4

Злочинці мали чіткий план та здійснювали ретельну підготовку для захоплення державної влади. Згідно з повідомленням, чоловіки проводили регулярні зустрічі у Львові, але після того, як однім з пунктів плану стало здійснення вибуху на залізниці, частина змовників відмовилась брати участь у перевороті.

Учасники таємної групи влітку 2016 спеціально проводили огляд залізничних колій та випробовували пристрої для ініціювання вибуху. Чоловіки придбали електродетонатор і запали для виготовлення вибухових пристроїв. Всю техніку та обладнання змовники тримали в себе вдома, за місцем проживання.

Крім того, в ході обшуків у злочинців було знайдено цілий арсенал зброї: гранатомет РПГ-7 з гранатами, автомат Калашникова з набоями понад 1000 штук, 8 одиниць переробленої вогнепальної зброї. Також було знайдено 1 кг тротилу, 2 кг вибухової речовини гексоген, електродетонатори, тощо.

Виявилось, що нагромадження такої значної кількості вогнепальної зброї було одним з пунктів плану, який передбачав захоплення влади в гірських та лісистих районах Львівської області.

Наступними етапами захоплення державної влади було створення баз для переховування, вчинення грабежів і розбоїв для заволодіння майном та грошима, а також знищення майна з метою перевірки співучасників.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки затримали двох громадян України, які готували замах на життя народного депутата України. Зазначається, що операція замаху планувалася і контролювалася співробітниками ФСБ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.