“ВАЖЛИВО”: розроблено інструкцію щодо виявлення прокремлівських тролів – повне ВІДЕО

Тролі-2

Багато ЗМІ вже неодноразово писали про нашестя російських тролів на українські та західні інформаційні ресурси, але потрібно знати як цьому протистояти.

Нещодавно, представництво Євросоюзу в Україні оприлюднило відеоінструкцію з керівництвом для виявлення прокремлівських тролів у соціальних мережах.

Інструкція складається з 4 основних кроків: ідентифікація троля, вивчення питання, означення і ігнорування.

Явними ознаками Інтернет-троля можуть бути коментарі довші за чотири рядки, коментарі, які не стосуються контексту, образливі й агресивні коментарі, граматичні помилки. Крім того, виявити троля допомагає пошук в Інтернеті (2-й крок), який може виявити одне і теж повідомлення, опубліковане в коментарях під різними статтями, причому під різними ніками, розміщення посту кілька разів.

Після виявлення троля автори відео рекомендують повідомити іншим про те, що цей користувач є тролем (3-й крок), та ігнорувати (4-й крок) такого користувача в подальшому, оскільки дискусії з тролями роблять їх більш помітними в стрічці і побічно свідчать про значущість або справжність їхньої провокаційної заяви.

Як зазначалося раніше, Європарламент прийняв резолюцію щодо протидії російським ЗМІ. Резолюція називається «Стратегічні комунікації ЄС як протидія пропаганді третіх сторін». У документі говориться, що пропаганда є частиною «гібридної війни» і націлена на те, щоб «спотворити правду, посіяти сумніви і ворожнечу між країнами Союзу». Зокрема, стверджується, що Росія надає фінансову підтримку опозиційним партіями і організаціям в країнах-членах ЄС, а також «використовує фактор двосторонніх міждержавних відносин роз’єднання членів спільноти». Основні інформаційні загрози Євросоюзу – це агентство Sputnik, телеканал RT, фонд «Русский мир» і підвідомче російському МЗС федеральне агентство «Росспівробітництво», йдеться в документі.

За матеріалами: http://ua.censor.net.ua/video_news/423421/sotsmereji_tse_instrument_gibrydnoyi_viyiny_v_yes_rozrobyly_instruktsiyu_schodo_vyyavlennya_prokremlivskyh

https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine/videos/1361929580518333/

https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine/videos/1364741856903772/

https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine/videos/1365835016794456/

https://www.facebook.com/EUDelegationUkraine/videos/1367643653280259/

http://sprotyv.info

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: