Зробимо “білу ворону” відомою: У Черкасах ортопед-травматолог оперує пацієнтів, які не в змозі платити, та сам шукає для них меценатів

Олександра Георгіївна із зламаною шийкою стегна стала першою пацієнткою лікаря Вадима Шевченка, яку поставлять на ноги безкоштовно.
25000102_ak_large
Шанс на життя навіть безнадійним дає головний ортопед-травматолог Черкаської області. Він почав цикл безкоштовних операцій для пацієнтів, які не в змозі оплатити дороге лікування. Щасливчиків вибирають серед тих, хто звертається до нього на прийом. Меценатів шукає сам. Днями прооперували першу пацієнтку.

91-річна Олександра Георгіївна після падіння зі сходів два місяці пролежала майже нерухомо вдома на підлозі на імпровізованому ліжку. Лікарі поставили діагноз – перелом шийки стегна, однак коштів на операцію з установки імпланта у самотньої жінки не було.

Шанс повернутися до активного життя їй дали в Черкаській обласній лікарні. Тут жінку взялися оперувати безкоштовно. Разом з нею радіє майбутньої операції її товариш Петро Федорович. Чоловік першим забив тривогу, коли жінка травмувалася, зараз щодня приходить підтримати її в лікарню.

Олександра Георгіївна стала першою пацієнткою лікаря Вадима Шевченка, яку поставлять на ноги безкоштовно. Жінка і надихнула хірурга почати адресну допомогу хворим в критичних ситуаціях. Засоби для цього лікар буде шукати сам, співпрацюючи з меценатами. Каже, на жаль, такі операції будуть відбуватися не часто.

Крім безкоштовних операцій, пацієнтів будуть реабілітувати. Олександра Георгіївна вже через 4:00 після оперативного втручання зробила перші кроки. Через тиждень 91-річну жінку-ветерана війни випишуть. Вона обіцяє: тепер вдома сидіти не буде. Навесні планує посадити город і доглядати за ним.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.