10 українських виконавців, які принципово не виступають у Росії

Розповідаємо про українських музикантів, які є справжніми патріотами нашої країни.
Майже три роки триває війна між Україною та Росією. Лише за офіційними даними, вона забрала більше 3 тисяч життів українських патріотів. Проте навіть цей факт не заважає деяким діячам культури заробляти гроші і відзнаки на сценах країни-агресора. Однак, більшість представників українського шоу-бізу не їздить до північного сусіда з концертами.

Artysty-e1485554940431

Пропонуємо до вашої уваги 10 українських музичних гуртів та виконавців, які принципово не відвідують Росію, а деякі з них – навіть заборонені там.

Океан Ельзи.  В рамках світового турне в 2014-му гурт планував концерти в Санкт-Петербурзі, Омську, Південно-Сахалінську, Кургані, Барнаулі, Красноярську та інших російських містах.

Пізніше концерти гурту в Росії стали масово скасовувати після того, як пітерський депутат Віталій Мілонов звернувся до міністра культури РФ з проханням заборонити гастролі “Океану Ельзи”.

Останній концерт в Росії у нас був залі аеропорту Шереметьєво. Зрозуміло, що ми сумуємо за мільйонами наших прихильників в Росії, а вони ще більше сумують за нами. Багато з них мають змогу приїздити на наші концерти в Україну, – сказав Святослав Вакарчук на одній з прес-конференцій гурту.

Тіна Кароль. А ось так про свою позицію сказала Тіна Кароль. “Я артист, який зумів поставити національні інтереси вище за власні. Я люблю свою країну, яка мене виростила. В цьому році ми змогли зіграти в Україні 97 концертів, і мені не довелося прогинатися під мінливий світ, як співає Андрій Макаревич. Думаю, ви розумієте, про що я. Мені не потрібно загравати ні з ким. Мої гастролі в Росії зараз недоречні, але коли-небудь настануть і інші часи”, – заявила Кароль.

Читайте також  Донбас може стати безлюдним через нестриману вчасно російську агресію — Зеленський

Друга Ріка. Лідер гурту Друга Ріка заявив якось, що вважає позицію Ані Лорак і подібних артистів ганебною. “Вважаю позицію Лорак неприпустимою щодо своєї рідної країни і до фанатів, які платять гроші за те, щоб послухати її пісні. При зустрічі я б сказав Лорак про те, що її позиція є лузерською і ганебною”, – висловив свою думку Харчишин.

Бумбокс. Фронтмен гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк заявив, що не може їхати в РФ як громадянин і виступати в Росії не буде. За словами Андрія, він продовжує спілкуватися зі своїми російськими промоутерами, проте їхати в країну-агресора нізащо не буде.

“Особисто у мене, у моєї сім’ї один конфлікт: з людьми, які напали на мою країну. А так конфліктів ніяких немає. Я не поїду в цю країну, поки не закінчиться війна і весь цей жах”, – наголошує Хливнюк.

СКАЙ. Лідер гурту СКАЙ Олег Собчук каже, що музиканти поїдуть в Росію лише тоді, як настане мир.

“Погодимось в Росії, коли закінчиться путінський режим і до влади прийдуть адекватні люди. Творчість повинна бути без кордонів, у кожній країні є хороші, думаючі та мудрі люди, які страждають від того, що їхній улюблений музикант чи гурт не має змоги дати концерт через якісь політичні непорозуміння. Такого не повинно бути сьогодні, але, на жаль, зараз саме така ситуація. Сподіваємося і віримо, що скоро все зміниться на краще – буде мир, повага та порозуміння між нашими країнами, – розповів Собчук, пише Радіо 24

Також нагадаємо, що гурт братиме участь у Національному відборі на Євробачення 2017, що відбудеться в Києві.

Джамала. Сусана Джамалідінова не одноразово наголошувала, що не може давати концерти в Росії, і в Криму виступить, тільки коли він знову стане українським.

Читайте також  8 листопада – Святого Великомyченuка Димитрія. Що обов’язково треба зробити в цей день

“Я боюся цих заголовків. Я боюся, що коли приїду в Москву, там скажуть: “Джамала наша”. І я не хочу давати шанс використовувати моє ім’я. Хочу почекати, коли вирішиться цей конфлікт. Хочу, щоб закінчилася війна в Донецьку. І щоб Крим був українським. Тоді я обов’язково приїду, і буде концерт, якого ви ще не чули”, – підкреслила співачка.

Нагадаємо, Джамала, виконавши композицію “1944”, посіла перше місце на конкурсі “Євробачення-2016” у Швеції. Головним змістом пісні є пам’ять про страшні трагедії минулого, задля уникнення їх у майбутньому. Саме її перемога дала можливість провести “Євробачення-2017” в Києві.

Onuka. Солістка ONUKA Наталя Жижченко каже, що гурт постійно запрошують співати в Росію, але колектив поки повністю відмовився від концертів у сусідній країні через нестабільну політичну ситуацію.

“Шанувальників навіть зараз у нас є там багато, і у нас мав бути тур. Я його скасувала. На це у мене були конкретні причини. І ONUKA поки що не їздить до Росії і не поїде, поки ситуація в країні не владнається”, – прокоментувала Жижченко.

Pianoбой. Лідер гурту Pianoбой Дмитро Шуров, також відомий як екс-клавішник Океану Ельзи, не вважає концерти в Росії можливими в умовах війни.

У нас було багато незрозумілих історій з концертами в Росії, після яких ми вирішили туди не їхати. В цій ситуації я собі абсолютно не уявляю ці концерти. А в Крим нас і не звали за весь цей час, і я насправді не уявляю собі цього, – каже Шуров.

Оля Полякова. Позиція Олі Полякової для редакції стала певним чином неочікуваною.

З Росією мені довелося, що називається, вирішувати питання. Справа в тому, що тато в останні десять років свого життя викладав у Москві, в дипломатичній академії, і мама після смерті батька залишилася там жити. У нас там будинок. Крім того, в Росії добре розвивалася моя кар’єра, і мені довелося зробити свідомий вибір: відмовитися від гастролей, які приносили хороші гроші. Просто тому, що це неможливо і неприпустимо під час такого складного конфлікту, де абсолютно очевидна агресія щодо моєї країни”, – розповіла в одному зі своїх інтерв’ю Полякова.

Читайте також  Прогноз Буданова про війну: що на нас чекає

Анастасія Приходько. Свого часу Анастасію Приходько вважали своєю в Росії. Однак, зараз співачка не виступила б там за “будь-які гроші світу”.

“Оскільки я у них починала, вони чомусь мене вважають своєю, але я не їхня, я – українська дівчина, з Великої держави, тому мені байдуже, що вони про мене думають. А я ставитимуся до них так, як вони на це заслуговують. Раніше ми віталися, спілкувалися, а зараз – до побачення. Росія для мене закрита, не знаю, що має статися, щоб щось змінилося в моїй голові, будь-які гроші світу мене не змусять віддати все те, що я зробила тут . Україна – це країна, в якій я зараз живу”, – розповіла Настя.

Також українська співачка Анастасія Приходько заявила, що більше не співатиме на своїх концертах композицію “Мамо”, з якою в 2009-му році представляла Росію на конкурсі “Євробачення”.

За словами Приходько, вона побачила, як слухачі сприймають її нові композиції, тому в старих, а тим більше в тих, що пов’язані з РФ, вона не бачить необхідності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.