«Кримська солідарність» закликає владу окупанта нарешті прислухатися до проблем суспільства

Люди в тимчасово окупованому Криму незахищені. Покладатися їм немає на кого, тож чимало кримчан просто покидають домівки.

Агресія РФ

На десятій щомісячної зустрічі громадського об’єднання «Кримська солідарність» наприкінці січня учасники закликали російську владу прислухатися до звернень громадськості, зокрема, звернути їх увагу на умови утримання кримських політв’язнів.

На нашій черговій зустрічі були підняті головні проблеми сімей політв’язнів, а також проблеми самих ув’язнених, які перебувають в СІЗО. На жаль, після всього часу перебування в СІЗО, ситуація політв’язнів ніяк не змінилася, не покращалися ні умови утримання, ні способи лікування. Є деякі складнощі з передачею в СІЗО, у них там дуже часто змінюються правила, якщо в минулому місяці щось з продуктів відправити можна було, на наступний вже не приймають», – повідомила учасниця зустрічі Гульсум Алієва.

Стурбованість в учасників об’єднання викликають виникнення проблем у самих родичів затриманих.

«Проблеми сімей теж не зменшилися. Багато зіткнулися з паперовими справами. Хтось не може отримати дозвіл на право власності, хтось на переоформлення будинків або ділянок. Все впирається в те, що на прохання про дозвіл цих справ, близькі повинні отримати спочатку дозвіл від слідчих, а це часом нелегко. Природно все це вимагає і юридичної допомоги», – зазначила Алієва.

Особливу тривогу в об’єднанні «Кримська солідарність» викликав арешт адвоката Еміля Курбедінова. Йому присудили 10 діб арешту. Адвоката звинувачують у поширенні екстремістських матеріалів.

«Готуючись до президентських виборів у 2018 році, російська влада намагатиметься розправитися із залишками Меджлісу», – вважає адвокат Микола Полозов.

У 2017 році в Криму слід очікувати нового спалаху кримінальних справ проти кримськотатарських активістів, вважає адвокат Микола Полозов, який захищає, зокрема, заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Читайте також  13 дітей з Франківщини потрапили до лікарні через отруєння

«Я очікую, що буде ініційовано кілька кримінальних справ щодо належності до Меджлісу, визнаного екстремістською організацією. Швидше за все, одним з перших буде саме Ільмі Умеров», – розповів Полозов.

За його словами, суттєвим приводом для посилення репресій є, зокрема, минулорічні результати парламентських виборів в тимчасово окупованому Криму, організованих російською владою. Кремль і місцевих чиновників, начебто, не задовольнили показники явки та результати голосування, а, найбільше, той факт, що кримські татари масово саботували вибори.

«Поставлено завдання виправити ситуацію, забезпечити красиву явку і результат. Для цього буде вестися боротьба проти кримськотатарських організацій», – пояснив адвокат.

За матеріалами:

http://www.dw.com/uk/-анексованому-криму-нові-затримання-адвокатів-кримських-татар-26012017/av-37291442

http://www.dw.com/ukадвокат-репресії-проти-кримських-татар-у-2017-році-посиляться/a-37293771

http://ru.krymr.com/a/news/28266045.html

http://freecrimea.com.ua

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: