На Закарпатті поліція розшукала чоловіків, які побили бійця АТО з Прикарпаття

17 січня уночі у селі Керецьки Свалявського району сталася бійка. Місцеві мешканці напали на двох бійців, які відпочивали у кафе. Бійка зав’язалася, оскільки місцевому мешканцю не сподобалось, що один з чоловіків був у військовій формі.

tinkalyuk

До Свалявського відділення поліції з місцевої лікарні надійшло повідомлення про те, що до них для надання медичної допомоги звернулися троє чоловіків віком 23, 30 та 39 років. Двоє з них – мешканці с.Керецьки, а інший – з Івано-Франківської області. У потерпілих лікарі діагностували травму голови, забійні рани чола, струс головного мозку, інформує СК ГУНП в Закарпатській області.

Як розповідає один із потерпілих, 39-річний мешканець Свалявського району, до нього в гості приїхав 30-річний товариш з Івано-Франківської області. Разом вони воювали на сході України. Увечері 16 січня вони пішли прогулятися селом і зайшли до місцевого кафе. Пізніше до них приєднався ще один молодик. Чоловіки вирішили покурити – й вийшли на вулицю. У цей момент до івано-франківця, який був одягнений у військову форму, причепився місцевий мешканець й спитав, чому той у формі, і чого так на нього дивно дивиться… і вдарив бійця в голову, після – повалив його на землю й почав лупцювати. За гостя-побратима почав заступатися його товариш, а за місцевого забіяку – його приятелі.

Друга сторона наполягає – били їх, а не вони. Один із підозрюваних розповів, що івано-франківець перший причепився до нього та зауважив йому, чому у нього на куртці зображені двоголові орли, що то російський герб та почав її зривати. Саме тому між ними й почалася штовханина, а після – людина в камуфляжі почала його бити.

Читайте також  Поліція затримала підозрюваного в убивстві жінки, яку розшукували близькі

Відвідувачі кафе вибігли на допомогу й викликали швидку. Постраждалих відвезли до лікарні. Там їм надали медичну допомогу. Наразі їх стан здоров’я задовільний. Гість з Івано-Франківська вже поїхав додому, іншого бійця випишуть з лікарні за кілька днів, а третій, після надання першої медичної допомоги, відмовився від госпіталізації.

Правоохоронці з’ясували, що до бійки загалом причетні троє місцевих жителів с.Керецьки. Наразі усі вони допитані.

«Після проведення першочергових слідчих дій, одночасних допитів, впізнання осіб, які можуть бути причетні до даної бійки, допиту свідків, результатів судово-медичної експертизи буде вирішено питання, щодо повідомлення даним громадянам підозри у скоєнні кримінального правопорушення та обрано відносно них міру запобіжного заходу», – коментує слідчий Свалявського відділення поліції.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 статті 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Триває досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: