Ожиріння в минулому: генетики отримали гормон, який спалює жир у будь-якої

Американські вчені відкрили гормон, який відповідає за спалювання жиру у круглих черв’яків. Якщо гормон вдасться відтворити у людей – людство назавжди забуде про ожиріння.

Про це повідомляє видання MedDaily.

Дослідники проаналізували взаємозв’язок між зниженням ваги і серотоніном на прикладі черв’яків C. elegans, видаляючи у тих різні гени. Експерти сподівалися таким чином вплинути на шлях, що зв’язує серотонін і процес спалювання жиру.

Експерименти привели їх до гену, який кодує нейропептідний гормон FLP-7. У ссавців є свій аналог даного гормону. В рамках досліджень вченим вдалося ініціювати виплеск серотоніну, що спровокувало виділення гормону FLP-7. Гормон позначили спеціальною фарбою і почали стежити за його пересуванням в тілі черв’яків.

Так, гормон пройшов від мозку до шлунково-кишковому тракту і запустив процес спалювання жиру. Експерти ізолювали елемент, що викликав виділення гормону. Це дозволило окремо запустити процес спалювання жиру у черв’яків без побічних ефектів, пов’язаних з серотоніном. Дані ефекти стосуються апетиту, репродукції і навіть руху.

Ін’єкція цієї речовини зможе відтворити цей процес в організмі людини, що допоможе знищувати зайву вагу в найкоротші терміни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.