Вчені обіцяють чоловікам новий контрацептив, який замінить презерватив

Вчені з Каліфорнійського університету наблизилися до створення чоловічого контрацептиву на основі рідкого гелю.

У передмові до свого звіту, опублікованому в журналі Basic and Clinical Andrology, вони відзначають, що на сьогоднішній день єдиним “швидким” протизаплідним засобом для чоловіків є нелюбимі ними презервативи, а вазектомія – занадто радикальний засіб.

Новий протизаплідний засіб, назване його авторами Vasalgel, закачується в сім’явивідних канал і діє як фізичний бар’єр для сперматозоїдів. Засіб було успішно випробувано на 16 самцях мавп. Після медичної процедури вони були випущені в вольєр до статевозрілим самкам. Незважаючи на велику кількість сексу, ні одна з самок не завагітніла.

Вчені відзначають, що експеримент проводився протягом двох років і дав позитивні результати. А побічні ефекти виявилися аналогічні тим, що спостерігаються при вазектомії. Але на відміну від вазектомії чоловік легко може повернути собі репродуктивні функції – для цього достатньо промити насіннєвий канал від гелю.

Вчені мають намір найближчим часом провести експеримент на людях. І вони переконані: якщо випробування пройдуть успішно, Vasalgel чекає велике майбутнє. Правда, новий контрацептив володіє одним недоліком – він підійде тільки чоловікам, які мають постійну партнерку, оскільки при безладних зв’язках він не захищає від венеричних захворювань.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.