УВАГА! Дуже приємна новина для водіїв…ТАКОГО, НАВІТЬ, НІХТО НЕ ОЧІКУВАВ!!!

Реформи водійських посвідчень – не буде.

Чинним власникам водійських прав у разі скорочення терміну дії даного документа не доведеться регулярно продовжувати його

Про це заявив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

«Щодо водійських посвідчень піднялася велика паніка і галас, що зараз всіх водіїв змусять кожні 5 років вдаватися на уклін в сервісні центри МВС з пачкою грошей і все міняти. Люди почали хвилюватися, не розібравшись. Запевняю вас, що подібних речей не буде. Ми їх не припустимо через нововведення, які введемо в цьому році. Більш того, акцентую увагу, що закон зворотної сили не має. Тобто, ті люди, у яких є на даний момент водійське посвідчення, вони і далі зможуть користуватися цим водійським посвідченням, воно буде діяти на території України, тут немає жодних проблем», – пояснив він.

Керівник СЦ МВС пояснив, що зазначив, що такі нововведення будуть стосуватися лише тих водіїв, які отримують права вперше або тих, які будуть змінювати документ зі старого зразка на новий.

«Що стосується найбільш популярних категорій «А» і «B» – там подібна заміна передбачається згідно директиви ЄС кожні 10 або 15 років на розсуд сторони-учасника. У більшості європейських країн діє стандарт щодо заміни водійських прав кожні 10 років, ми будемо рекомендувати збільшити термін дії водійського посвідчення до 15 років для категорій «А» і «B», і 5 років для професійних категорій — це «С» і «D», тут, на жаль, альтернативи не передбачені. Тому запевняю, що нічого страшного в цьому немає», – сказав Криклій.

Нагадаємо, 25 січня заступник глави МВС щодо євроінтеграції Анастасія Дєєва повідомила про плани міністерства переглянути термін дії водійських прав з 30 до 5-15 років, а також ввести нові категорії транспорту. Пізніше Арсен Аваков заперечив інформацію про те, що українцям доведеться кожні п’ять років перездавати іспити на водіння.

Читайте також  Кулінар із Франківська пройшов відбір на «МастерШеф. Професіонали»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.