Скандал за участю патрульної поліції Франківська: з водія «стягнули» 300 гривень за відсутності порушення

Франківський підприємець Роман Фурса змушений був зі своєї кишені оплатити послуги медзакладу за проходження огляду на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Через це водій подав в суд на патрульного, який його зупинив. Днями відбулося перше судове засідання за позовною заявою Романа Фурси. Сама ж подія відбулася ще 16 листопада 2016 року,  пишуть Версії.

«З офісу я виїхав біля першої години. Рухався по Тичини, потім по Дністровській в повернув до «Кроку». І помітив, що ззаду під’їжджає машина поліції. Включили мигалки та попросили зупинитись, – розповідає Роман Фурса. – Я зупинився біля відділення «Нової пошти» і запитав про причину зупинки».

За словами водія, патрульний відмовився відповідати, натомість попросив показати документи.

«Після тривалої бесіди поліцейський попросив, щоб я пройшов тест на вживання алкоголю і наркотичних засобів, – розповідає далі бізнесмен. – І постійно перепитував, чи я відмовляюсь. Я погодився і запитав, скільки часу це займе. Він повідомив, що не більше, ніж півгодини. Хоча насправді виявилось, що більше 2 годин».

Як стверджує водій, він просив, щоб при проходженні тесту були присутні свідки, однак поліціянти зауважили, що в службовому автомобілі не дозволено везти сторонніх. Також дорогою в наркодиспансер на Млинарську патрульний сам неодноразово порушував ПДР, проте на зауваження Фурси не реагував.

«Ми 20 хвилин чекали під кабінетом. Коли врешті зайшли, медсестри повідомили, що в них немає тестів на проходження освідчення. Натомість сказали, що такі тести поліцейські мають мати при собі. Однак патрульний сказав, що він про це не знав, – повідомив водій. – Потім він знову почав тиснути на те, що я відмовляюсь проходити освідчення. В результаті чого я змушений був оплатити ці тести».

За медогляд на стан сп’яніння Роман заплатив 300 гривень.

«Я сказав поліцейському, щоб він звернувся до свого керівника – хай вони оплачують цей тест. Я ж не відмовляюся проходити – я відмовляюся оплачувати тест, – зауважив Фурса. – Після тривалої телефонної розмови він повернувся і вкотре запитав: «Ви відмовляєтесь проходити тест?»

Водій змушений був пройти мед освідчення, інакше йому загрожував штраф 10 200 гривень. Адже згідно статті 130 КУПаП «відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягне за собою накладення штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік».

Читайте також  COVID-19 на Прикарпатті: ситуація у районах (СТАТИСТИКА)

Згідно офіційного висновку спеціаліста, алкоголю та наркотичних засобів в крові Романа Фурси виявлено не було.

Франківець звертався і до очільника франківської патрульної поліції Дмитра Міхальця, і писав звернення на ім’я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Однак отримав формальні відписки. Тоді він звернувся до прокуратури, щоб йому врешті повернули ці кошти.

«На даному етапі подав заяву в суд про відшкодування. Я вірю в справедливість», – підсумував Роман Фурса.

На перше судове засідання не з’явився ні Ігор Харук, інспектор, який вночі зупинив підприємця, ні жоден інший представник патрульної поліції.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.