Apple отримала рекордний прибуток

Дохід компанії за перший фінансовий квартал склав 18,4 млрд доларів.

1748152

Прибуток Apple за перший фінансовий квартал (закінчився 26 грудня минулого року) склав 18,4 млрд доларів, що є рекордом для цієї американської корпорації, зазначається в представленому

фінансовому звіті компанії, передає ТАСС.

Загальний обіг Apple за цей же період також встановив рекорд – 75,9 млрд доларів. Крім цього, в корпорації оголосили про незначне (менше 1 відсотка) зростання продажів популярних смартфонів iPhone.

За перший квартал розпочатого фінансового року було реалізовано 74,7 млн таких пристроїв, що не виправдало очікування аналітиків, які прогнозували продажі на рівні 76,5 млн.

При цьому, згідно з прогнозами Apple, за підсумками поточного (другого) фінансового кварталу компанію може очікувати найзначніше падіння обсягів продажів за останні 15 років.

За даними газети The Wall Street Journal, такий розвиток стане в тому числі наслідком торішнього буму на iPhone, після того як компанія представила нову лінійку цих смартфонів з більшою діагоналлю екрана. Новітні ж iPhone, зважаючи на відсутність в них помітних змін, не викликали такого ж ентузіазму серед споживачів, зазначає видання.

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск провів у Ватикані зустріч з главою Apple Тімом Куком.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: