Що ніколи не зробить зрілий чоловік?

Ви замислювалися про те, коли саме дорослішають чоловіки і що це взагалі означає?

Адже можна бути не по роках свідомим і дорослим в 15 років, а можна так і не дозріти до старості.

Проте, психологам таки вдається визначити, які якості і принципи відрізняють емоційно зрілого чоловіка від людини, якій ще варто «підрости». І так, справа далеко не тільки у віці.

«Чому б тобі не пофарбуватися в блондинку?», «Ех, якби ти схудла на пару кілограмів» – чоловік, який любить вас, ніколи не висловиться про вашу зовнішність подібним чином. Якщо він так чинить, він зовсім не хоче допомогти, як ми можемо подумати. Він навмисно намагається занизити вашу самооцінку, зробити так, щоб ви не відчували себе досить впевнено, щоб піти від нього. Зрілий чоловік ніколи не опуститься до порожньої критики на догоду своїй самооцінці.


У здорових відносинах у партнерів немає необхідності щось ховати один від одного, будь то повідомлення або контакти в телефонній книжці. Однак це не означає, що ваш партнер має право нишпорити у вас по кишенях або читати ваше особисте листування. Якщо ваш чоловік так чинить – він не демонструє нічого крім невпевненості в собі і неповаги до вас.

Пам’ятаєте, як у підлітковому віці всі ми тікали в свій власний світ при зіткненні з труднощами? Зрілий чоловік розуміє, що неможливо вирішити проблему, не зустрівшись з нею віч-на-віч, – і в стосунках, і в родині, і в роботі.

Але це не означає, що він завжди лізе на рожен, ні, він просто знає, коли потрібно вирішувати проблему, а коли варто уникнути сварки.

Бути мужнім – це не означає жити без емоцій. Мудрий чоловік не боїться, що його засудять, якщо він проявить чуттєвість, романтичність або сентиментальність.

Читайте також  Маленький янгол пішов на небо: вітчим жорстоко розправився з 2-річним малюком

Він просто знає, що не втратить свою мужність, якщо продемонструє трохи емоцій. Крім того, це сприяє здоровим відносинам.

Деякі чоловіки можуть спустити залишок зарплати на «царську» вечерю, не подумавши, що на ці гроші передбачалося прожити весь наступний тиждень. Або зірватися посеред тижня на вечірку, а після прогуляти роботу. Такі чоловіки не готові планувати наперед і замислюватися про наслідки.

Якщо в юності це було простимим явищем, то для чоловіків у віці це, м’яко кажучи, дивно. Це не означає, що потрібно жити без спонтанності, просто слід завжди пам’ятати і про завтрашній день.

Чоловікам треба проводити час в чоловічій компанії декілька разів на тиждень, для їх психологічного комфорту це абсолютно необхідно. Але мудрий чоловік розуміє, що все ж його компаньйон по життю – це його жінка.

А ті чоловіки, які часто прислухаються до порад друзів, ігноруючи думку своєї половинки, швидше за все, мають психологічні проблеми, схильні до стороннього впливу або занадто інфантильні. Хоча вони самі, швидше за все, думають, що так вони підкреслюють свою незалежність і мужність.

Зрілий чоловік приділяє час батькам, навіть якщо їхні стосунки не дуже довірливі. Він розуміє, що тим, хто дбав про нього так довго, потрібна його увагу. Але при цьому він не переходить ту межу, коли хтось із батьків (зазвичай матір) починає займати в житті занадто багато місця, практично витісняючи з неї всіх інших.

Сюди відноситься не тільки фізичне, а й моральне насильство. При ознаках будь-якого типу насильства йдіть без зволікання і перестаньте шукати виправдання людині, який спробував його застосувати.

Незважаючи на те, що він буде пояснювати свою поведінку важким дитинством, важким днем або навіть перекладати провину на вас.

Читайте також  Директорка ліцею зацькувала школярок через целюліт і “робочі” штани

Те, як чоловік ставиться до жінки, залежить, звичайно ж, не тільки від його характеру і життєвого досвіду, але і від поведінки самої пані, адже над відносинами працюють обидва партнера. Наприклад, жінкам варто остерігатися інших поширених помилок, щоб не знижувати градус довіри в парі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.