Поліція Донеччини затримала прикарпатського військового, який скоїв майже 30 тяжких злочинів (фото)

Слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області проводиться досудове розслідування за кримінальним провадженням, в якому об’єднано майже 30 тяжких злочинів, вчинених з серпня по листопад 2014 року на території Добропілля, Українська, Селидового, Гірника.

12351252_1128811383796480_1306364949_n_42e15

На сьогодні в результаті тривалого процесу збору доказів та комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронцями встановлено 6 осіб, причетних до вказаних злочинів. Підозрювані – жителі Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Сумської, Івано-Франківської областей у віці від 30 до 45 років, які з липня 2014 року певний час перебували у лавах одного з добровольчих батальйонів та знаходились у зоні АТО, інформує  СК ГУНП в Донецькій області.

До вказаних областей на початку січня 2016 року були відряджені оперативні спецгрупи поліції Донеччини для затримання зловмисників та проведення обшуків за місцем їх мешкання.

В результаті ретельно спланованих заходів упродовж останніх двох тижнів було затримано 5 чоловік, які на теперішній час заарештовані, ще один – перебуває у розшуку.

За місцем мешкання затриманих (за межами Донеччини) поліцейськими вилучена зброя та боєприпаси (автомат Калашникова, пістолети, набої, гранати, гранатомети), а також велика кількість ювелірних виробів, комп’ютерної техніки та інших цінностей, викрадених у потерпілих.

Встановлені автомобілі, якими незаконно заволоділи учасники злочинної групи. На сьогодні вилучено 7 машин, 3 з яких зловмисники встигли продати до інших областей України.

Досудове розслідування триває. Злочинна діяльність фігурантів підпадає одразу під кілька статей Кримінального кодексу України: ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ст. 187 «Розбій», ст. 189 «Вимагання», за які передбачено максимально можливе покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: