Тренер розвіяв найпопулярніші міфи про заняття в спортзалі

Левова частка людей відмовляються від занять у спортзалі з абсолютно невиправданих причин – страх “перекачатися”, набрати зайву вагу, а також через брак часу.

Досвідчений тренер фітнес-залу “Ліга” Богдан Лабик розвіяв декілька міфів про спорзал, які зупиняють тих, хто лише мріє про хорошу фізичну форму.

В залі можна перекачати м’язи

– Якщо ви побачили по телевізору змагання з бодібілддінгу, де дівчата демонструють вражаючі м’язи, це не означає, що ви станете такими через одне тренування. І навіть через десятки тренувань.

Жінці взагалі дуже тяжко наростити м’язи. Та й чоловікам наростити м’язи не дуже просто. Адже це вже спорт, звісно, вони вживають певні препарати, щоб досягти такого результату.

– Зал дозволить вам отримати бажану форму і підтримувати її. Потрібно лише розставити правильно акценти і скласти програму тренувань.

“Накачати” лише одну частину тіла

– Не варто, та й не можна, зосереджуватися лише на одній частині тіла, яку ви хочете зробити привабливою та підтягнутою.

 

Тренер фітнес-залу “Ліга” Богдан Лабик

– Не забувайте про пропорційність тіла. Часто приходять жінки, які хочуть мати підтягнуті лише сідниці. Але при тому вони зовсім забувають, що у них, для прикладу, проблеми з осанкою. Як можна виконувати вправи, які потребують вертикального положення, якщо ви сутулі?

Тільки в загальному комплексі навантаження на все тіло – можна досягнути результату. Неправильна осанка – трапляється майже у кожного другого. А правильними тренуваннями можна її вирівняти якщо не повністю, то хоча би частково.

– У вас може бути пріоритет, звісно. Для прикладу, рельєфний прес чи пружні сідниці. Але прокачувати треба усе тіло.

Страх перед “залізом”

Читайте також  Українцям, що мають борги за комуналку та іншу заборгованість, влада готує великі обмеження: повний перелік заборон

– Жінка не повинна боятися “заліза”. Часто вони приходять і протягом усього тренування виконують лише махи ногами чи розтяжку. Відповідно й результату ніякого немає, бо його й не може бути. Адже такі вправи не направлені на спалювання жиру – витрачається мало енергії, низька ефективність. А якщо ще й ці вправи виконувати неправильно, то й поготів!

Складіть разом із тренером відповідну програму тренувань: розминка, основна частина і розтяжка наприкінці.

Займатися в залі треба кілька годин на день
Щоб провести ефективне тренування достатньо 40 хвилин на день. Тобто, стільки часу знайти точно можна, не зважаючи на вашу навантаженність на роботі та вдома.
– Можна відвідувати зал щодня, через день, як вам підходить. Наприклад, якщо тренуватися щодня, то достатньо одного дня силових тренувань, а в інші – займатися чимось іншим, наприклад, аеробікою, для підтримання форми. Це лише закріпить результат від силових тренувань.

Від силових вправ можна набрати вагу

– Ніхто не набирає вагу від таких вправ. Але силові вправи пришвидшують ваш метаболізм, а отже ви будете хотіти їсти. Якщо після такого тренування ви накинетесь на велику порцію смаженого м’яса – то звісно ви наберете вагу. Але не від вправ, а від м’яса.

В чому перевага таких вправ і чому ними не можна нехтувати – тому що вони зберігають тонус м’язів. Якщо ви худнете і виконуєте силові вправи – то ви отримаєте бажаний рельєф тіла.
Бажаємо продуктивних тренувань!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.