Прикарпатець зарізав випадкового приятеля по чарці, якого сам пригостив алкоголем

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок франківцю, який “порізав” товариша по чарці та залишив його помирати в під’їзді.

Сутичка між двома чоловіками сталась в ніч з 1 на 2 січня на кухні квартири.

Обвинувачений у судовому засіданні пояснив, що 1 січня близько 18 години він зайшов в магазин  для придбання спиртних напоїв.

В магазині побачив до того незнайомого йому потерпілого, що був неохайно одягнений у старий одяг та просив продавця продати йому алкоголь у борг, оскільки не мав жодних коштів.

Пожалівши чоловіка, обвинувачений придбав йому пляшку алкоголю ємністю 0,25 л та пляшку пива ємністю 1,5 л та запросив його до себе додому відсвяткувати Новий рік.

Під час спільного розпиття алкоголю вночі з 1 на 2 січня на кухні квартири потерпілий почав ображати його матір, а тому він запропонував гостю піти.

Однак потерпілий, будучи значно молодшим та сильнішим, відмовився покидати квартиру і заподіяв обвинуваченому 3-5 ударів по корпусу тіла так, що той вдарився до дверного косяка на кухні.

Тоді обвинувачений схопив зі столу ніж і вдарив потерпілого цим ножем у ліве передпліччя. Після отриманого ножового удару потерпілий заспокоївся і пішов курити на балкон, а обвинувачений, прибравши на кухні, пішов у іншу кімнату спати.

Зранку до обвинуваченого прийшла сусідка, що допомагала доглядати за його матір’ю-інвалідом і сказала, що потерпілий погано виглядає і його треба відвезти у лікарню. Притримуючи, підсудний вивів потерпілого з квартири, бо той хитався. На сходовій клітці між третім та четвертим поверхом у потерпілого підкосилися ноги і він впав, однак був живий та знаходився в напівсвідомому стані.

Чоловік повернувся у квартиру і сказав сусідці, що не зміг потерпілого відвезти у лікарню. На що остання відповіла, що викликає швидку, а обвинуваченому сказала щоб йшов на роботу.

Читайте також  Душив, бив і в кінці зарізав: подробиці вбивства матері сином. ФОТО 18+

Того дня на роботі підсудний почувався неспокійно, а тому а 09 год 30 хв повернувся додому. Побачив, що проводиться огляд місця події, так як потерпілий на сходовій клітці помер.

У вчиненому франківець щиро розкаявся та активно сприяв досудовому розслідуванню.

Відтак, призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки шість місяців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.