В Україні заборонили чергові ліки

В Україні введено заборону на таблетки «Темпалгін», які застосовуються для зняття больового синдрому при головному болю. Причиною цього стало виявлення даного лікарського препарату на безліцензійних складах.

Відповідну інформацію надали в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, новину передає «Преса України».

Повідомляється, що даний лікарський препарат був виявлений під час обшуків на безліцензійних складах. Це означає, що він просто може бути підробленим. У зв’язку з цим Держслужба своїм розпорядженням зобов’язала всі суб’єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату негайно перевірити наявність заборонених форм препарату і зняти їх з обороту для подальшої утилізації або знищення.

Відзначимо, що препарат «Темпалгін» широко використовується для зняття головного і зубного болю, при невралгії, міалгії, артралгії, ниркових, печінкових, кишкових кольках, а також при підвищенні температури і простудних захворюваннях.

До слова, в жовтні 2016 року в Україні було заборонено продаж лікарського препарату «Мезим Форте». Причина заборони – факти виявлення в продажу фальсифікованих ліків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.