Покохати одруженого…….Сповідь зрадженої коханки

…Вона сиділа на краєчку обшарпаної лавки і, кутаючись у благеньку блискучу курточку, скоса позирала на міліціянтів, які вряди-годи виходили з «дежурки» контролювати спокій на нічній притихлій автостанції.
Чомусь потягнуло підсісти: «Дівчино, вам зле?» Вона підвела очі, й мені аж серце тьохнуло: у тому погляді було стільки болю, що здавалося, ніби він ось-ось вихлюпнеться і знищить каси, лавки, міліціянтів та пасажирів… Біль таки вихлюпнувся – потоками гарячих сліз, що змивали залишки косметики на юному обличчі.

“Маєте вільну хвилинку? – це до мене. – Мушу виговоритися, інакше просто збожеволію. А ви єдина звернули на мене увагу. Бачте, навіть міліції байдуже, що то за одна посеред ночі тиняється. Усім до мене байдуже. А я просто не маю грошей на квиток, щоб повернутися додому. Оце й сиджу тут, може, когось зі знайомих зустріну…” Дівчина говорила й говорила, ніби боячись, що кудись зникну і вона не встигне розповісти найголовнішого.

… До міста Оленка приїхала одразу після школи – будь-що прагнула виборсатися з сільських злиднів і трудоднів. Хотілося красивого життя. Хотілося красивих почуттів. Волі хотілося! Та й мати не надто відмовляла доньку (атож, крім неї, ще чотири роти в хаті на одну зарплату!).

Влаштувалася офіціанткою в один із найшикарніших ресторанів, гадала-бо, що саме там можна вполювати гідного кавалера. На різних шмаркачів, які просто-таки непритомніли, здалеку забачивши її декольте «на дванадцять персон», навіть уваги не звертала. Ну не подобалися їй татусеві синки-мажори. Хотіла бачити поряд надійного, мужнього, єдиного та назавжди…

І таки зустріла принца на лексусі. Звісно, закидав подарунками, квітами. Звісно, вона більше не бігала з тацею між столиками, натомість байдикувала в салонах краси чи тинялася крамницями. Єдине, що не давало спокою – обручка на його безіменному пальці. Він не приховував, що одружений і… щасливий у шлюбі. А Оленка закохалася. По-справжньому. До безтями. І страшенно ревнувала свого принца до дружини.
Врешті змирилася й махнула рукою: коханка то й коханка. Хіба коханки не люди? Аби тільки не кинув… Бо не мислила себе без нього.

Читайте також  Вдень це звичайнісінькі діти, але після 10 год вечора їх тіла змінюються (ФОТО, ВІДЕО)

“А він… він просто розтоптав мене. Потішився… і… – очі дівчини знов затуманила пелена сліз. – Розумієте, Олег має одну вельми паскудну звичку – надто любить грати в карти. І не завжди виграє. Радше навпаки… А якось він… програв велику суму. І запропонував замість грошей… мене…”

Звісно, Оленка розлютилася. Адже гадала, що таки має місце в його серці. Помилялася… Олег заявив: мовляв, якщо кохаєш – доведи, я ж тебе не кидаю, а лишень… позичаю на тиждень другові. І вона, розчавивши у собі залишки гордості, здалася. Бо кохала.

А через тиждень, принижена і спустошена, повернувшись із добровільного рабства, Оленка …не змогла відчинити двері помешкання власним ключем. Коли подзвонила, на порозі стала якась вульгарна дівуля й на запитання, що вона робить у її, Оленчиній, квартирі, розреготалася: «Чего? Да живу я здесь уж неделю. Олежик это гнездышко для меня снял. А тебя, курица, сюда не звали…» Далі Оленка нічого не чула. Вискочила з під’їзду і впала на траву. Її нудило. Від себе, від слів дівулі, від покидька, який цілий тиждень знущався з неї…

Таки дочекалася, коли під’їде Олегів лексус. Кинулася до коханого, сподіваючись, що то якесь непорозуміння. Але він… відіпхнув її зі словами: «З чужими підстилками не знаюся». Оленка задихнулася від образи: “Ти ж сам мене змусив…» – «Могла й не погоджуватися. А якщо чесно, то ти мені трохи набридла. Йди собі” – і, насвистуючи, почимчикував до під’їзду, прихопивши шикарний букет троянд.

Відчула, як летить у безодню відчаю. Перше, що спало на думку, – бігти на набережну й назавжди зникнути посеред хвиль. Але, уже ступивши на край перил, схаменулася і… розплакалася. На диво, одразу стало легше й захотілося… до мами. Вона простить і зрозуміє. І прийме.

Читайте також  Молода коханка Тарзана виявилася їх сурогатною матір’ю: Корольова розкрила всі таємниці

“Оце й сиджу тут. Може, хто з нашого села їхатиме, то грошей позичу… до мами поїду… І ніколи сюди не повернуся. Хоча серце так тужить, рветься на шматки. Йому ж не накажеш…”

Рука якось сама потягнулася до гаманця. Оленка, зашарівшись, крізь сльози витиснула з себе: “Я вам усе поверну… до копієчки… і… дякую…” Затиснувши в долоні папірець з моєю адресою, вона, кинувши прощальний погляд на міські вогні, схилилася на спинку сидіння і… блаженно всміхнулася.

Пригадалося: “Що не зламало нас, те зробило сильнішими…” У тебе все ще попереду, дівчинко. І хай більше ніколи в житті не дістанеться тобі роль зрадженої коханки…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.