Вбиті, зниклі і політв’язні: що витворяє Мордор на третій рік окупації Криму

Російська репресивна машина на третій рік окупації українського Криму працює як ніколи жорстоко.

Так, віце-прем’єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, скільки людей постраждало від окупантів.

«Станом на сьогодні, на території Криму 17 людей вважається зниклими безвісти, 12 загиблих, 39 політв’язнів, 10 з них уже засуджено. Це люди, які постраждали через свої політичні, ідеологічні переконання,через свою приналежність до кримсько-татарського народу, через “погану” звичку до свободи слова», – розповіла експерт.

Шалений тиск чиниться на усіх неугодних. Людей примусом змушують приймати російське громадянство. Так, Ялтинського вченого Гурія Корнільєва російські правоохоронні органи викликають на бесіду через відмову від паспорта РФ. Корнільєв був науковим співробітником Нікітського ботанічного саду, але торік влітку його звільнили. Вченому пропонували роботу на материковій Україні, але наразі він не може залишити матір на тимчасово окупованому півострові.

Окрім цього, мешканців Криму змушують служити в російській армії на Кавказі, що теж не надто позитивно.

«Прискорився натиск на людей, яких закликають у російську армію. Я не уявляю кримського татарина, який присягав на вірність російській армії, їм залишається вибір – або сідати в тюрму, або переходить кордон і служити своїй країні», – розповів нардеп Мустафа Джемілєв.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров закликав кримчан чинити опір окупантам. Він пояснив, що мешканці півострова не повинні йти в сферу управління, обиратися через вибори, які призначають окупанти. А також не підтримувати публічно тимчасову окупаційну владу.

За ці три роки Крим фактично дійшов до практично повного знищення особистісних прав і свобод людей, і він пройшов жорстокий шлях від неволі до ще більшої неволі.

Тим більше тисне та «закручує гайки» Мордор, тим більшим буде опір. І вже незабаром над Севастополем знову замайорить жовто-блакитний прапор.

Читайте також  Як у Калуші на перехресті крадуть з автівки. ВІДЕО

Джерела:

http://24tv.ua/chubarov_rozpoviv_yak_krimchanam_chiniti_opir_v_umovah_okupatsiyi_n786670

http://24tv.ua/fsb_peresliduyut_krimskogo_vchenogo_yakiy_vidmovivsya_minyati_ukrayinskiy_pasport_n786741

http://24tv.ua/vbiti_znikli_i_politvyazni_strashni_tsifri_troh_rokiv_okupatsiyi_krimu_n786438

http://24tv.ua/krimskotatarskiy_batalyon_stane_pidrozdilom_armiyi_ukrayini_n786469

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: