Відсьогодні у Мережі з’являться нові екзаменаційні білети для отримання водійських прав

Українці зможуть коригувати питання в білетах, якщо знайдуть там помилки.

Відсьогодні, 2 березня, на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС викладуть нові екзаменаційні білети для отримання водійських прав, щоб кожен міг їх протестувати, йдеться у сюжеті “Сніданку з 1+1”.

Раніше у білетах були плутані запитання та купа непотрібної інформації, і щоб здати екзамен на водійські права, потрібні були не лише знання, а й хабар, а також купа нервів і часу. І все через те, що понад 20 років екзаменаційні білети формувались за зачиненими дверима і так, аби навмисне заплутати людей. Тож люди часто обирали легший шлях до омріяних водійських прав, а саме – хабар.

Міністерство внутрішніх справ взялось ламати корупційні схеми і вирішило докорінно змінити білети, але до цього – викласти їх на загальне обговорення, щоб кожен українець зміг запропонувати свої корективи.

За словами очільника головного сервісного центру МВС Владислава Криклія, у відомстві вирішили прибрати з білетів усі зайві запитання і зосередитись лише на аспекті безпеки дорожнього руху.

“Ті запитання, які були друго- і третьорядні – такі, як будова транспортного засобу, – на них не буде зосереджуватися увага, тому що це додаткові речі, яким мають навчати безпосередньо навчальні заклади”, – наголосив він.

Правоохоронці протягом місяця планують збирати рекомендації громадян, а потім почнуть їх вивчати. Розпочати екзаменацію вже за новими білетами в МВС планують через 2-3 місяці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.