Боєць ЗСУ сфотографувався з новою українською зброєю, яка не афішується (ФОТО)

В мережі один з бійців АТО опублікував своє фото з новим українським ручним гранатометом «Поршень», який фактично до цього існував лише на папері.
Про це пишуть Версії з посиланням на «Преса України».

У соціальних мережах поширилося фото із зображенням українського бійця високомобільних десантних військ, який тримає в руках гранатомет РГ-1 «Поршень», як кваліфікували його знавці порталу. Зброя була розроблена на потужностях ДП ВО Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова.

«Розробка гранатомету проводилась на початку 90-х років минулого століття, проте в свій час зацікавлення в Міністерстві оборони не знайшла, хоча і окрім стандартних 30 мм уламкових гранат ВОГ-17 розробники пропонували ще 2 модифікації боєприпасу – кумулятивний та постріл для навчальних цілей. Кумулятивний – для ураження легкоброньованої техніки типу БМП чи БТР», – йдеться в статті.

Експерти Українського міліарного порталу дивуються, яким чином фото з’явилося в мережі, адже ніхто офіційно не анонсував виробництво «Поршнів». Вони припускають, що оборонне відомство почало проявляти до нього інтерес і перші одиниці вже були випущені. Можливо, одна з військових частин ЗСУ вже їх випробовує.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.