Відкинуло на 10 метрів по проходу, – моторошна історія вцілілих шахтарів (відео)

Гірники, які вижили після вибуху метану на шахті “Степова” у селі Глухів, що на Львівщині, поділились розповідями про інцидент. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на “Gazeta.ua”.

20 шахтарів перебувають в опіковому відділенні 8-ї клінічної лікарні Львова. Як запевнив головний лікар Василь Савчин, жоден з постраждалих шахтарів не має таких опіків, які могли б становити загрозу їхньому життю.

За словами лікарів, лікування для потерпілих шахтарів є абсолютно безкоштовним. Чоловіки мають обпечені та розширені легені, шкірні опіки, контузії, забої.

Шахтарі у той зловіщий день працювали у першу зміну – виконували ремонтні роботи.

“Ми були у лаві, вибух стався миттєво. Каски, ліхтарі повідлітали. Лежимо в темряві, хто живий, хто мертвий. Навколо вогонь, пилюка, дихати взагалі нема чим. Хто головою сильніше вдарився, у кого організм не витримав тиску ударної хвилі, той не вижив. Витягли нас десь за 15 хвилин”, – розповідає слюсар Олег Семенчук.

“Мого Сергія і двох його співробітників відкинуло на 10 метрів по проходу. Він вижив, а ті мертві біля нього попадали. Опіків має площею 35%, на одне вухо не чує. Мало в нього бути весілля 29 липня, вже ресторан замовлений, розписку призначили. Тепер не знаємо, що робити, бо змінився так, що ледь впізнали”,– каже мати постраждалого Валентина Бутрей.

За словами чоловіків, після одужання повернуться на шахту “Степова”. Бо з роботою зараз важко. Хлопці сподіваються, що до того часу обладнання у шахті поміняють.

Нагадаємо, 2 березня на шахті “Степова”, що на Львівщині, сталося обвалення гірської породи. У момент інциденту на шахті працювали 172 гірника, з яких 34 – на аварійній ділянці. 8 гірників загинули.

Читайте також  У Порошенка розробили план проти Зеленського: зрив інавгурації і обмеження повноважень

За попередніми висновками, на шахті відбувся спалах метану.

В опіковому відділенні лікарні перебувають 23 гірники.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.