«Вони просто знищують його»: як окупанти розорюють Крим

Після тимчасової анексії Криму в 2014 році російські окупанти завдали півострову серйозної шкоди в усіх сферах діяльності.

Яскравим прикладом такої поведінки агресорів може бути шалений тиск на кримських виноробів – десятки їхніх підприємств на півострові вже з 1 січня 2018 року можуть закритися.

Відтак, за словами голови Асоціації виноградарів і виноробів Криму Яніни Павленко, припинити діяльність можуть такі підприємства, як “Коктебель”, “Агрофірма “Заповітне”, “Алеф-Віналь”, Феодосійський завод коньяків і вин, “Діоніс”, “Бурлюк”, “Золота Балка”, “Качинський плюс”, Інкерманський завод марочних вин, оскільки вони наразі працюють на орендованому устаткуванні.

“Питання з викупом обладнання цих підприємств до сьогоднішнього дня не вирішене, якесь інше рішення для них не придумано. А 1 січня 2018 року настане дуже швидко. І заборона на використання орендованого обладнання може зупинити ці підприємства”, – наголосила керівник Асоціації.

Але найбільш цинічно виглядає заробіток чиновників окупаційної адміністрації на свинячій чумі.

Взагалі, після анексії Криму тваринництво там невпинно скорочується. Все через втрату доступу до кормової бази на материковій Україні. Що цікаво, одночасно з окупантами у Крим прийшла африканська чума свиней.

Перший випадок зафіксували на півночі півострова в Роздольницькому районі, після цього знищили всіх свиней у радіусі 20 км. Людям сплатили компенсацію 99 рублів за кілограм живої ваги. За рік через карантину знищили кожну тринадцяту свиню,  оголосили надзвичайну ситуацію, на всіх ринках заборонили продаж свинини, фермери втрачали гроші.

Сільські жителі вийшли на протест з вимогою скасувати карантин. За два місяці російський глава Криму скасував надзвичайну ситуацію.

А чому так? Все дуже просто. Кремлівським чиновникам, які володіють великими свинокомплексами, потрібні нові ринки збуту. Тож задля збагачення вони не гребують нічим.

Читайте також  Недитячі розваги: п’яні рибалки влаштували собі “полювання” на міському озері

Не відстають у плані нанесення шкоди і тимчасово окупаційні війська. Від постійних пиятик, вживання наркотиків та побиття місцевого населення, ці «горе-солдати» перейшли до псування комунального майна. Для прикладу, нещодавно рашистськими військовослужбовцями на околиці селища Карпова Балка (Красноперекопський район) під час земляних робіт було пошкоджено телекомунікаційний кабель. Командування військової частини відмовляється відшкодувати нанесені збитки (близько 100 тис. гривень).

Саме так насправді виглядає цей «руській мір». Та люди роблять висновки і з часом опір окупантам лише зростатиме.

За матеріалами:

 

http://freecrimea.com.ua

http://24tv.ua/chuma_sviney_v_krimu_hto_z_rosiyskih_chinovnikiv_na_niy_zaroblyaye_n789284

http://24tv.ua/yak_rosiyski_viyska_nivechat_okupovaniy_krim_novi_dani_rozvidki_n788880

http://24tv.ua/okupanti_zavdali_seryoznogo_udaru_po_vinorobstvu_u_krimu_n789626

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: