Презент для мера: на сесії франківські активісти зробили Марцінківу незвичний подарунок (фото)

Мешканці аварійного будинку “Пасаж Єгера” подарували Руслану Марцінківу примірник «Закону України про культурну спадщину», щоб очільник Франківська знав, яка господарювати в місті.

На засіданні 11 сесії Івано-Франківської міської ради сьомого скликання виступили представники громади.

Після емоційного виступу представника гаражних кооперативів, які просили звільнити неприбуткові організації від сплати земельного податку, слово надали мешканцям будинку по вулиці Січових Стрільців, 16. За словами людей, пам’ятка архітектури, відома як “Пасаж Єгера” знаходиться в аварійному стані. Зневірені франківці обійшли вже всі інстанції, оскільки за їхнім округом не закріплений жоден депутат, але ніхто нічим їм допомогти не може.

«Ми не можемо зробити ремонт власними зусиллями, тому влада хоче щоб нашу будівлю визнали аварійно. Ми переконані, що нас руйнують навмисно, щоб після руйнування нами зайнявся забудівник, який поруч газдує, – вважають мешканці. – Ми просимо всіх небайдужих долучитися до порятунку дому».

Активісти прийшли до зали засідань з плакатами «Громадо, тобі потрібен старий Станіславів???» та «Врятуйте наш будинок».

Міський голова порадив мешканцям створити ОСББ, так у них буде більше шансів сподіватися на гранти і фінансову допомогу.

У відповідь на таку пораду франківці люди подарували меру примірник «Закону про охорону культурної спадщини», обрамлений синьо-жовтою стрічкою.

«Нехай вам це допомагає в роботі», – наголосила Світлана Пронь, яка зачитувала звернення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.