У Чехії влаштували облаву та депортували значну кількість українців з польськими візами (ФОТО)

У Празі поліція затримала 85 іноземців, більшість з них – українці. Майже всіх вирішили депортувати з країни, хоча вони мали польські робочі візи.

Як повідомляє поліція Чехії, фірма Rohlik.cz порушила закон про працевлаштування іноземців. Саме на складі цієї чеської продуктової інтернет-крамниці минулого тижня влаштували облаву і виявили нелегальних працівників. Більшість з них було затримано, а потім рішенням суду депортовано з країни.

За словами речника поліції, їм заборонять в’їзд до країн Євросоюзу на один рік. Вони мають право оскаржити ухвалу про депортацію, однак найімовірніше, більшість не скористається цим правом.

Поліція прибула з раптовою перевіркою на склад Rohlík.cz у Празі 9 березня вранці. Власник магазину Томаш Чупр каже, що правоохоронці діяли занадто жорстко. За його словами, поліцейські затримували всіх іноземців без розбору, і тільки у відділку почали перевіряти їхні документи щодо перебування і працевлаштування у Чехії.

Томаш Чупр переконує, що закону ніхто не порушав. Адже в українців були польські робочі візи з правом роботи на території країни ЄС. І в Чехії вони мали право працювати протягом 90 днів як співробітники польської компанії, з якою у нього був договір.

Однак президент чеської Асоціації агентств працевлаштування Радован Буркович каже, що українці працювали у Чехії практично нелегально – польські робочі візи діють лише на території Польщі.

Томаш Чупр готовий судитися і стверджує, що українці з польскими візами працюють у багатьох чеських компаніях. І не бачить в цьому жодного криміналу. Особливо на фоні 150.000 вакансій та проблеми видачі чеських робочих віз для українців.

Нині в Чехії перебуває 130 тисяч українців. В лютому 2017 року чеський уряд удвічі збільшив квоту на працівників з України.

Читайте також  Українські заробітчани спішили на Різдво до рідних, але загинули у ДТП: не доїхали додому кілька кілометрів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.